Няма да има българско дерби: Андреев пропиля три мачбола и отпадна на старта в Руан

от в 16:42 на 08.11.2022
Мартин Петков

Адриан Андреев изпрати силни последни месеци в АТР Тура, достигайки последователно полуфинал на Чаланджърите в Генуа и Орлеан, което му отреди място в близост до световния топ 200 и класиране за квалификациите на Аустрелиън Оупън в началото на новата година. Българинът отсъства от кортовете в отминалите три седмици с цел подготовка за края на сезона, като днес се завърна в игра за силния Чаланджър в Руан, където на старта срещна 18-годишния домакински представител Артур Филс, който преди седмица преодоля пресявките на Мастърса в Париж и се класира за същинската част на състезанието в зала "Берси". Софиянецът и световен номер 221 демонстрира добра физическа форма и беше стабилен от основната линия, като на три пъти разполагаше с мачбол, но слаби нерви в решителните моменти позволиха на тийнейджъра да се завърне, за да отстрани нашето момче - 4:6 6:4 7:6(1), с което българското дерби между Андреев и Димитър Кузманов, който вчера отстрани топ поставения в схемата в схемата - Раду Албот, се отлага, а втората ни ракета в утрешния ден ще се изправи именно срещу 260-ия в класацията на АТР.

Нашенецът стартира изключително мотивиран двубоя и често миксираше в атаките си, като варираше между форхенд и бекхенд за завършващите си удари, а резултатът не закъсня и Ади проби в откриващия гейм. Домакинският представител на свой ред реагира светкавично и подходи със завидно самочувствие, излизайки на няколко пъти в близост до мрежата, което наруши ритъма на третата ни ракета и чрез рибрейк паритетът отново възцари. Серията от пробиви продължи и родният ни представител отново възстанови аванса си, като пръв съумя да спечели своето подаване и отвори разлика от 3:1. Последвалите събития в срещата изцяло се разграничаваха спрямо тези от началото, след като наблюдавахме пълна доминация от сервиращите, която се оказа добре дошла за Андреев и той без никакви затруднения спечели 89% от точките разиграни на първия му сервис, за да вземе превес от сет в общия резултат на сблъсъка.

Във втората част това статукво наглед се запази и подавачите трупаха безвъзвратно геймове на сметките си. Дебютните проблеми на начален удар дойдоха пред тийнейджъра, чиито комбинации бяха отлично разчетени от българина и той разполагаше с брейкбол, за да се устреми към победата. В този момент обаче Филс показа здрави нерви за все още крехката си възраст и със самоотвержени действия в атакуващ план, пласирайки неколкократно топката върху линиите, се спаси. Световният номер 221 от своя страна излъчваше завидна увереност при начален удар и скоростно прехвърляше напрежението на ракетата на противника, преди неистов спад в десетия гейм да сполети софиянеца, който последователно не намери очертанията на корта, попадайки в ситуация 15:40, при която 18-годишният местен любимец моментално се възползва и изпрати двубоя в заключителната му фаза.

Решителната част започна с колеблив гейм на сервис от родната трета ракета, в който той позволи да се стигне до равенство, но впоследствие вкара поредни първи подавания и се разписа в резултата. Световният номер 260 постепенно придоби инициативата и изглеждаше, че контролира случващото се в Руан, ала именно в тези минути Андреев покачи равнището си, с което и темпото на игра, за да реализира серия от уинъри, която означаваше и ключов пробив аванс в актива му - 4:2. С това си действие Ади отново възстанови лидерската си позиция на корта, като на практика обезкуражи домакинския представител с безупречното насочване на началния си удар, което носеше лесни точки на сметката му и българинът необезпокоявано достигна първи мачбол. Тогава обаче скованост видимо обзе българина, който сгреши на последователно рутинни удари и позволи преднината му да бъде заличена.

Световният номер 221 въпреки случилото се, запази хладнокръвие и с добрата си защита изнерви участника от Мастърса в Париж, като предизвика неточности в играта му, и проби решително. Андреев отново показа известни колебания и трябваше да отразява брейкболи, но в тези мигове нивото му на начален удар спадна драстично и на нас ни предстоеше да наблюдаваме заключителен тайбрек. В дългия гейм живеещият "втори живот" в мача Филс се превърна в своеобразна стена от дъното на корта и Ади инкасира поредица от грешки, които му костваха и успеха в срещата, продължила 2 часа и 22 минути.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има българско дерби: Андреев пропиля три мачбола и отпадна на старта в Руан Мартин Петков
Теми:  
atp | адриан андреев | бг тенис | руан | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook