Борбен Кузманов е четвъртфиналист в Румъния след страхотен обрат!

от в 16:26 на 14.07.2021
Мирела Николова

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов намери място в четвъртфиналната фаза на Чаланджъра, провеждащ се през тази седмица в румънския град Яши. По-рано през деня другият ни представител в турнира - Адриан Андреев, напусна надпреварата след двусетово поражение и Мико бе на път да го последва, тъй като загуби откриващия сет срещу Николас Давид Йонел, но отново демонстрира страхотна воля за победа и реализира обрат, за да затвори двубоя за крайното 2:6 6:3 6:4. В битка за място сред последните четирима пловдивчанинът ще премери сили със световния №220 Фелипе Мелижени Родригеш Алвеш.

Срещата стартира по най-лошия възможен начин за родния ни представител, който инкасира пробив още в първото си подаване. В средата на сета младата румънска надежда отново постави под напрежение сервис гейма на Кузманов и скоро представителят на домакините водеше със солиден аванс от два брейка и 4:1. Той успя да съхрани преднината си до края на дебютната част и така поведе в общия резултат.

Във втория сет нямаше никаква следа от разочарование у Кузманов, който още в самото начало спечели противниковото подаване и се оттегли на първата почивка с 3:0. Затрудненията за нашето момче от сервис линията продължиха с пълна сила и той бе принуден да спасява цели 6 брейкбола в хода на частта, ала за пореден път показа борбен характер и не позволи да се стигне до връщане на ранния пробив, който се оказа и решителен за изхода на сета.

В решителната част отново българинът бе този, който излезе напред в резултата с пробив аванс - 3:1. За разлика от предходния сет, тук Кузманов бе крайно убедителен в сервис геймовете си и бавно, но сигурно поддържаше преднината си, приближавайки се все повече към крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбен Кузманов е четвъртфиналист в Румъния след страхотен обрат! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook