Борг: Джокович играе не за себе си, а заради журналистите; ще спечели още 1 или 2 Шлема

от в 20:15 на 12.03.2023
Мирела Николова

Прогнозите за това кога ще настъпи краят на кариерите на Новак Джокович и Рафаел Надал все повече зачестяват, като наскоро друг легендарен тенисист в лицето на Бьорн Борг също даде своето предположение. В последното си интервю пред Eurosport бившият №1 сподели, че според него финалът на професионалния път на Матадора не е никак далеч, докато Ноле ще запази високото си ниво на игра още няколко години след оттеглянето на испанския си конкурент.

"Смятам, че в бъдеще на Рафа ще му бъде все по-трудно да се задържи в топ 10 на света, но въпреки това той е истински щастлив в момента и се наслаждава на живота си. Впечатляващо е как независимо от огромните успехи, които е постигнал в тениса, той продължава да бъде все толкова силно мотивиран да се състезава и да печели.

Вероятно Рафа не се намира в най-добрата си физическа кондиция, но жаждата му за победи е все още там. Никога не знаеш какво ще предприеме, но аз лично предполагам, че ще играе още една година. Разбира се, всичко опира до психическото и физическото му състояние. 

От друга страна, нямам съмнение, че Новак ще се задържи в Тура още няколко години. Напълно е възможно да спечели още една или две титли от Големия шлем. Той иска да счупи всички рекорди в историята на тениса, продължава да се стреми да достигне отвъд предела. Просто иска да бъде най-великият. Смятам обаче, че Джокович прави всичко това не толкова заради себе си, колкото да се докаже на журналистите и феновете. Фантастичен играч е", завърши Борг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борг: Джокович играе не за себе си, а заради журналистите; ще спечели още 1 или 2 Шлема Мирела Николова
Теми:  
atp | бьорн борг | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook