Борис Бекер отсече: Дните на Рафаел Надал в тениса са преброени

от в 04:28 на 20.01.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал изживя огромно разочарование на тазгодишния Аустрелитън Оупън, след като оваканти миналогодишната си титла още във втория кръг на надпреварата. Матадора страдаше от сериозни болки в областта ня лявото бедро и това не му позволи да бъде конкурентен на американеца Макензи Макдоналд. Впоследствие 22-кратният шампион от Шлема призна, че се чувства разбит психически, а мнозина специалисти побързаха да зачеркнат 37-годишния състезател от надпреварата за големите трофеи. Изглежда след тази група скептици се причислява и легендарния Борис Бекер, като ето каква точно беше прогнозата на най-младия шампион от Уимбълдън за бъдещето на манакореца:

"Убеден съм, че Надал няма как да играе до 40-годишна възраст. Онзи ден видяхме неговите първи стъпки към пенсионирането. Подобна контузия е нещо наистина трудно за преодоляване на неговата възраст и ще му отнема все повече време, за да се възстанови напълно от даден физически проблем.

Говорим за една от най-големите спортни легенди в последните 25 години и би се образувала огромна пропост в ATP Тура, ако той реши да окачи ракетата на стената. Моля се отново да видим Рафа в най-доброто му здравлословно състояние и се надявам, че това ще се случи за началото на Ролан Гарос, но според мен дните му в тениса са преброени. Все пак очаквам да го видим в действие по време на клей сезона и в моите очи Надал винаги е основен фаворит за трофея в Париж, но остаряването е процес, който не подминава дори Рафаел Надал - категоричен е бившият наставник на Новак Джокович.

Източник: Tennishead

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борис Бекер отсече: Дните на Рафаел Надал в тениса са преброени Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2023 | борис бекер | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook