Борна Чорич шокира Федерер на любимия му турнир, свали го от върха (видео)

от в 16:15 на 24.06.2018
Мария Петрова

Роджър Федерер не успя да стигне до десета титла на любимия си турнир в Хале. 21-годишният Борна Чорич поднесе сензацията в състезанието като надигра световния №1 след 7:6, 3:6, 6:2. Така той стана първият тенисист след Томи Хаас в Щутгарт през 2017, който надиграва швейцареца на тревни кортове.

Всичко това значи, че Рафаел Надал ще се завърне на първото място в ранглистата от новата седмица.

В първия сет Федерер загуби само пет точки на свой сервис и въпреки това не успя да го спечели. Чорич спаси два сетбола и затвори след тайбрек с 8:6.

След почивката Федерер проби за първи път в мача за 5:3 и затвори на свой сервис.

В третия сет играта бе равностойна до шестия гейм. Тогава младокът стигна до първия си пробив в мача, който се оказа решителен.

Така Федерер не успя да продължи серията си от 20 поредни победи на тревни кортове и да вземе титла №99. Въпреки това обаче той ще бъде поставен под №1 на Уимбълдън заради специалната формула, която използват организаторите при определянето на схемата.

За Чорич това е общо шеста победа от 19 мача срещу тенисисти в топ 5 на ранглистата. Очаква се от новата седмица младокът да достигне рекордното за него 21-о място в ранглистата със спечелените 500 точки. С успеха си Чорич си осигурява и €427,590 от наградния фонд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борна Чорич шокира Федерер на любимия му турнир, свали го от върха (видео) Мария Петрова
Теми:  
борна чорич | роджър федерер | тенис | тенис турнир в хале | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook