Братът на Джокович: Надяваме се Федерер да приеме участие на турнира в Белград

от в 13:26 на 10.04.2021
Мирела Николова

Роджър Федерер е един от любимците на публиката във всички части на света заради финеса, с който играе, и класата, която излъчва само с появата си на корта. Затова не е изненадващо, че Джордже Джокович - директор на Serbia Open и брат на световния №1 Новак Джокович, се надява да успее да привлече Маестрото да участва на турнира в Белград.

Запитан дали организаторите обмислят да поканят Федерер, който през настоящата година прави своето завръщане след две операции на коляното, Джордже отговори, че планира да покани швейцареца догодина.

"Не сме поканили Роджър през 2021 г., защото трябваше да се съобразим с бюджета ни. Не можехме да си позволим да похарчим всичките пари за един играч. Трябваше да разпределим парите по друг начин, за да разпространим надпреварата възможно най-много, но се надяваме да видим Федерер в Белград през следващите години. Искрено вярвам, че ще успеем да го привлечем поне веднъж, преди да приключи кариерата си. Смело мога да кажа, че ще го поканим догодина."

18-кратният шампион на турнири от Големия шлем Новак Джокович е най-голямото име в списъка през тази година, но още двама представители на топ 10 - Доминик Тийм и Матео Беретини, потвърдиха участие в Сърбия. Бившият номер 6 в света Гаел Монфис, полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия Аслан Карацев и всички топ играчи на Сърбия - Душан Лайович, Филип Крайнович, Миомир Кецманович и Ласло Джере, също ще се включат в Serbia Open, който ще се проведе между 19 и 25 април. 

"Помолих Новак да не участва в организацията, тъй като искаме да се отнасяме към него, както с всички останали играчи. Разбира се, той изигра важна роля в получаването на лиценза от АТР и е истински ентусиазиран за предстоящото събитие. Все пак мисля, че ще успея да изненадам дори него с някои от нещата, които сме подготвили за участниците”, коментира Джордже.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Братът на Джокович: Надяваме се Федерер да приеме участие на турнира в Белград Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook