Братята Браян слагат край на кариерите си

от в 10:32 на 27.08.2020
В


Боб Браян и Майк Браян, най-печелившият отбор на двойки в историята на ATP, обявиха, че се отказват от тениса! Тяхното решение, съобщено за първи път от Кристофър Крейри от New York Times, ясно казва, че те няма да участват на US Open, както и причините защо двамата прекратяват кариерата си.

Двойката ще се откаже на върха, след като успешно защити титлата си на Delray Beach Open и впоследствие помогна на САЩ да се класира за финалите на Купа Дейвис точно преди пандемията.



„Просто и двамата чувстваме в червата си, че това е най-подходящият момент“, каза Майк Браян. „На тази възраст е необходимо толкова много работа, за да отидеш там и да се състезаваш. Все още обичаме да играем, но не сме способни да подготвяме телата си да излизат на корта. Възстановяването е по-трудно. Имаме чувството, че сме конкурентоспособни и тази, и миналата, и предходната година и затова искаме да се откажем, докато все още сме в добра форма."

Сега, на 42, Браян и Браян завършват кариерата си с повече от 1100 победи, 119 титли и златен олимпийски медал. Първият им голям успех дойде на Откритото първенство на Франция през 2003г., а едва 3 години по-късно те успяха да реализират и Кариерен Голям шлем със спечелването на Уимбълдън. Двамата също извоюваха рекордните 39 ATP Masters 1000 титли, а през 2014г. с триумфа си в Шанхай те станаха първите състезатели със Златен Мастърс.

 

Вижте пълното изявление на двамата:

https://www.instagram.com/p/CEYR0w8J-ID/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Братята Браян слагат край на кариерите си В

Коментари





Следвайте ни в Facebook