Брезник: Джокович губи мотивация без Надал и Федерер; той не приема Алкарас за съперник

от в 13:17 на 24.07.2023
Калоян Соколов

Финалната схватка на Уимбълдън между Карлос Алкарас и Новак Джокович определено задоволи и очакванията на най-претенциозните фенове на играта, като макар от срещата вече да е изминала повече от седмица, то победата на младия испанец все още се коментира изключително активно в тенис средите.

Оказва се обаче, че не всички са останали чак толкова впечатлени от нивото на мача, съдейки по думите на австрийския специалист Гюнтер Брезник. Бившият треньор на Доминик Тийм е на мнението, че сърбинът се е представил далеч под собствените си възможности и освен това изказа съмнения в това дали все още Джокович изпитва нужното ниво на мотивация:

"Фантастично, епично колосално"! Тези епитети бяха използвани от пресата за изминалия финал на Уимбълдън, като някои дори го определят за един от най-добрите в историята на турнира. Как оценявате победата на Карлос Алкарас над Новак Джокович?

- Не мога да се съглася с подобно твърдение. Първият сет беше крайно разочароващ, а четвъртият също не впечатли с абсолютно нищо, ако изключим онзи близо 30-минутен гейм. Изненадан съм колко лесно се предаде Новак в тайбрека на втория сет, където допусна множество необичайни за него грешки. Истината е, че той така и не успя да покаже най-добрия си тенис в по-голямата част от двубоя.

Каква би могла да бъде причината?

- Смятам, че сблъсъците с Федерер, Надал и Мъри го мотивираха на едно съвсем друго ниво, тласкайки го към постоянен прогрес, което важеше и за останалите споменати играчи. Не мисля, че Алкарас се е превърнал в подобен съперник за Джокович и винаги съм казвал, че сърбинът ще загуби мотивация, когато не се състезава постоянно с останалите членове на "Голямата тройка". 

Освен това той вече е 23-кратен шампион от Шлема и е подобрил почти всички възможни рекорди в играта, докато Алкарас е много млад и има лукса да играе по-освободено в подобен тип срещи. Нивото на Новак все още е много високо, но постепенно спада, което улеснява нещата за испанеца - категоричен е австрийският специалист.

Източник: Kleine Zeitung

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Брезник: Джокович губи мотивация без Надал и Федерер; той не приема Алкарас за съперник Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | гюнтер брезник | интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook