Британският премиер подкрепи поведението на австралийските си колеги към Джокович

от в 08:59 на 09.01.2022
Мартин Петков

Ситуацията около Новак Джокович продължава все повече да се заплита, след като адвокатите му предоставиха документ, с който искат да докажат, че 20-кратният шампион от Шлема е дал положителна проба за коронавирус на 16-ти декември миналата година. С всеки изминал час развръзката наближава, като делото по случая на световния номер 1 е насрочено за понеделник. Сърбинът прекарва последните дни в имиграционен хотел, стоейки под пълна изолация, докато чака да научи дали ще има правото да играе на предстоящия Аустрелиън Оупън. 

Преждевременно министър-председателят на Великобритания - Борис Джонсън, коментира темата с отказаната виза на Джокович, като ясно даде да се разбере, че застава зад австралийското правителство.

,,Изпитвам голямо уважение към австралийското правителство. Напълно подкрепям позицията им, относно задължителната ваксинация. Всеки трябва да се ваксинира, това е правилното.", заяви Борис Джонсън, цитиран от Tennis World.

Припомняме ви, че противоепидемичните мерки във Великобиритания са също толкова строги и сърбинът не би могъл да играе на Уимбълдън, ако остане неваксиниран.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Британският премиер подкрепи поведението на австралийските си колеги към Джокович Мартин Петков
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | бори джонсън | коронавирус | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook