Британските медии с нов удар: Призоваха Джокович да върне спечеленето от Уимбълдън

от в 15:51 на 18.07.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович понесе сериозен удар в началото на годината, когато беше депортиран от Мелбърн и не можа да защитава титлата си на Аустрелиън Оупън, тъй като отказваше да се ваксинира. Още по-лошото за доскорошния номер едно бяха медийните критики и почти всякаква липса на защита от страна на неговите колеги, което самият той призна колко много го е наранило.

Впоследствие анти-Covid мерките отпаднаха в немалко страни и Джокович можеше отново да се състезава свободно, само че над него все още тегнеше сянката на отминалите неприятни събития и мина немалко време, докато видим отново Ноле в познатата му форма. 21-кратният шампион от Шлема обаче намери начин да се върне обратно на върха в спорта и само преди броени дни триумфира с титлата на Уимбълдън.

За съжаление на балканеца, то скоро може да му се наложи да премине през същия ад от месец януари, защото към момента правителството на САЩ не допуска неваксинирани чужденци на територията на страната си и сърбинът е пред опасност да пропусне US Open, тъй като по никакъв начин не планира да се имунизира.

Това доведе до негативни коментари от страна на известния американски журналист Бен Ротенберг, според когото Джокович е лицето на световната антиваксърска пропаганда, докато британецът Бенджамин Батъруърт стигна още по-далеч, определяйки Джокера за "един от най опасните хора на Земята".

Батъруърт обаче явно далеч не е решил да спира дотук и публикува нова доза негативни коментари по адрес на тенисиста, произовавайки го да върне спечелените пари от Уимбълдън:

"Джокович не заслужава и едно пени от наградния фонд на Уимбълдън. Ако всички бяхме постъпили по този егостичен начин, като отхвърлим ваксините, то изобщо нямаше да се провеждат тенис турнири. Той показа, че не изпитва никакво уважение към останалите играчи и феновете.

Джокович трябва да дари спечелените 2 милиона паунда на хората, които карат продължително заболяване от коронавирус, или на семействата на тези, които са загубли близки от болестта. По този начин би могъл да се поправи за грешките си.

 Добрата новина е, че САЩ имат много по-разумни правила и антиваксърът ще получи забрана да се състезава на US Open. Ваксините са приети от милиарди, спасявайки огромен брой животи, и това раздразнително тенисистче не трябва да прави изключение" - завърши Батъруърт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Британските медии с нов удар: Призоваха Джокович да върне спечеленето от Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook