Броуди: Последствията за Джокович ще са сериозни; видяхме какво стана с Надал

от в 12:49 на 03.02.2023
Калоян Соколов

Контузията на Новак Джокович продължава да е една от най-обсъжданите теми в света на тениса през последните дни, след като сърбинът спечели титлата на Аустрелиън Оупън, макар че през цялата надпревара страдаше от травма в областта на лявото бедро и дори неговият треньор Горан Иванишевич призна, че 97% от останалите играчи биха се отказали веднага, ако бяха в същото положение.

Изглежда обаче множество други състезатели не могат да приемат за възможно спечелването на титла в Големия шлем, когато имаш толкова сериозен физически проблем и Лиам Броуди се превърна в поредното име, което изрази съмнение спрямо контузията на Джокера и явно показа несъгласието си с намесата на турнирния директор Крейг Тайли, който сподели как сърбинът действително е играл с 3-сантиметрово разкъсване на подколенното сухожилие.

"Какво е вашето мнение по въпроса? Намирам за изключително странно, че Крейг Тайли си позволява да разпространява лична медицинска информация, която самият Новак не е потвърдил първи. Невероятно е, че Джокович е съумял да изиграе и спечели седем мача в подобно състояние, защото сестра ми страдаше от същата контузия и знам колко е неприятно. Ако Новак действително е имал подобен проблем, то това може да доведе до усложнения в дългосрочен план за него, тъй като говорим за сериозно разкъсване. Спомняме си какво се случи с Надал на Уимбълдън, когато разкъса коремен мускул срещу Фриц и оттогава Рафа просто не може да сервира по познатия начин - категоричен е миналогодишният 1/16-финалист на Уимбълдън.

Източник: GoTennis.Ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Броуди: Последствията за Джокович ще са сериозни; видяхме какво стана с Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | крейг тайли | лиам броуди | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook