Бублик с категоричен успех в Нюпорт, Андерсън се справи със Сок

от в 07:19 на 16.07.2021
Диана Андреева

Александър Бублик показа убедителна игра на трева още на Уимбълдън 2021, когато спря Григор Димитров, а вчера намери място в 1/2-финала на надпреварата, състояща се в Нюпорт. За да се класира сред последните четирима, Бублик надделя категорично над Джейсън Юнг - 6:2 6:4.

Топ поставеният в надпреварата не срщена никакви затруднения по време на мача. Макар и да бе далеч от познатата си игра, изпълнена с агресивни отигравания и стабилен начален удар, Бублик все пак изцяло доминираше над своя противник и след 75 минути се поздрави с крайната победа.

В друга среща от деня играещите с уайлдкард Кевин Андерсън и Джак Сок сътвориха един първокласен двубой, с който сложиха подобаващ край на програмата за деня. След близо два часа и 35 минути Андерсън успя все пак да си наложи, напомняйки за най-силните си дни в Тура, като победата му дойде при резултат 6:7(5) 6:2 6:4.

Двамата бивши топ 10 състезатели се бориха със "зъби и нокти", за да намерят място в следващия етап от надпреварата. Андерсън обаче със сигурност заслужи участието си на 1/2-финалите, където ще се изправи срещу първия поставен в турнира - Александър Бублик. Ако успее да се справи и с това препятствие по пътя си, Кевин ще си класира за първи път от 2019 година насам в заключителната фаза на турнир от сериите ATP. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик с категоричен успех в Нюпорт, Андерсън се справи със Сок Диана Андреева
Теми:  
александър бублик | джак сок | кевин андерсън | тенис турнир в нюпорт

Коментари





Следвайте ни в Facebook