"Бъди силна": Кирьос посвети успеха над Медведев на майка си, очакваща трансплантация

от в 14:27 на 11.08.2022
Мирела Николова

През последните месеци Ник Кирьос изживява най-силния период в кариерата си досега и след като достигна до финала на Уимбълдън през юли, той продължава с великолепните си изяви и в Северна Америка. През изминалата седмица австралиецът вдигна трофея във Вашингтон, след което пренесе феноменалната си игра и на Мастърса в Монреал, където вече е част от осминафиналистите. 

Това стана факт, след като през вчерашния ден канберецът постигна поредния си значим успех, нанасяйки поражение на миналогодишния шампион Даниил Медведев още в първия му двубой в Канада. Руснакът винаги е показвал забележителна игра по време на турнирите от US Open сериите, но вчера дори той изгледаше безпомощен срещу мощта на Ник, който записа втори успех над действащ номер едно в кариерата след успеха си над Рафаел Надал на Уимбълдън 2014.

Не толкова положително обаче изглежда ситуацията, що се отнася до живота на Кирьос извън корта, защото през последните седмици той преживява трудни моменти в личен план, тъй като майка му е в болница в очакване на бъбречна трансплантация. Според австралийски медии бащата на Ник е дарил един от своите бъбреци, но процедурата все още не е завършена. 

По време на едно от интервютата си австралиецът сподели колко му е трудно да бъде далеч от семейството си в момента, а през вчерашния ден реши да посвети победата си над Медведев на майка си, отправяйки послание след мача с думите: "Бъди силна, мамо", написани на камерата след успеха.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Бъди силна": Кирьос посвети успеха над Медведев на майка си, очакваща трансплантация Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | монреал | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook