България не можа да се протиповопстави на Хърватия и допусна втора загуба на BJK Cup

от в 13:39 на 12.04.2022
Владислав Риждов

Националният ни отбор по тенис за жени допусна втора поредна загуба в Група l на "Били Джийн Кинг Къп". След вчерашното поражение от Австрия, днес избраничките на Дора Рангелова бяха надиграни от силния отбор на Хърватия.

В откриващата среща на сингъл между двете страни Джулия Терзийска се изправи срещу 16-годишната Петра Марчинко, която засвидетелства таланта си от началото на сезона, спечелвайки Откритото първенство на Австралия за девойки, както и две надпревари от категория ITF. Двубоят беше равностоен в по-голяма част от времето, но в крайна сметка по-младата от двете състезателки надделя в последователни сетове - 6:4 6:4, и изведе Хърватия напред в балканския сблъсък.

В първия сет двете излъчваха нестабилност от линията за начален удар, което доведе до това да видим цели девет пробива в общо десетте изиграни гейма. Терзийска си осигури ранен аванс в резултата, но последва пълен обрат от страна на Марчинко, която поведе с 3:1. Размените на брейкове продължиха с пълна сила, за да се стигне до 5:3, когато хърватката сервираше за сета, но нашето момиче показа воля и разочарова съперничката си. В крайна сметка сетът приключи още в последвалия сервис гейм на родната ни националка, когато Марчинко реализира пореден пробив на сметката си, за да направи важна крачка към крайния успех.

След подновяването на играта талантливата състезателка бързо се откъсна напред в резултата, повеждайки с 3:0. Скоро авансът на дебютантката се покачи до 5:1 и тя бе на път да сложи точка на спора в мача. Терзийска обаче не се предаде така лесно и намали значително пасива си, като в края дори отрази мачбол, но съперничката ѝ оползотвори втория си шанс, с което прибави първата точка към актива на родината си.

В следващия сблъсък тежката задача да остави надеждите ни за победа живи имаше Изабелла Шиникова, която трябваше да преодолее световната номер 60 Петра Мартич. За съжаление обаче, Белла не успя да се противопостави на по-високо ранкираната си опонентка, и бе надиграна в поредни част - 6:3 6:1. Така загубата за втората ни ракета при дамите окончателно оформи крайния успех за днешните ни съпернички, които през вчерашния ден победиха и състава на Швеция. Нашите момичета пък още утре ще се появят на корта, когато ще премерят сили именно със скандинавките.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България не можа да се протиповопстави на Хърватия и допусна втора загуба на BJK Cup Владислав Риждов
Теми:  
billie jean king cup | бг тенис | българия-хърватия | джулия терзийска | изабелла шиникова | Обзори | петра мартич | петра марчинко

Коментари





Следвайте ни в Facebook