България ще гостува на Коста Рика за Купа "Дейвис"

от в 22:01 на 03.10.2019
Калоян Пламенов

Националите ни по тенис ще гостуват на Коста Рика в плейоф за оставане в група II на зона Европа/Африка за купа “Дейвис”. Мачът ще е на 6 и 7 март 2020 година. Това стана ясно на тегления днес в Лондон жребий.

България беше в групата на отборите, загубили плейофите си за изкачване в по-горна група, а засъперник можеше да се падне един измежду 12-те отбора, спечелили своите плейофи за изкачване в група II.

Най-опасните възможни съперници на България бяха Гърция с потенциално участие на Стефанос Циципас и Полша с Хуберт Хуркач и световния №4 на двойки Лукаш Кубот.

Коста Рика няма изявени тенисисти в световния елит. Най-предно класиран в ранглистата на АТР е Джеси Флорес - №1401 в света с 3 точки.

Победителите от мачовете през март ще играят плейоф за изкачване в група I през есента на 2020 г. срещу някой от загубилите срещите си от световната първа група на неофициалното световно първенство по тенис за мъже.

През септември България в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски, Габриел Донев и Адриан Андреев загуби мача си срещу Южна Африка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България ще гостува на Коста Рика за Купа "Дейвис" Калоян Пламенов
Теми:  
българия | купа дейвис | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook