Българите на Ролан Гарос: Добър жребий за Кузманов и тежки съперници за Андреев и Каратанчева

от в 11:38 на 22.05.2023
Калоян Соколов

Жребият за квалификациите на Ролан Гарос вече излезе, като тази година България ще бъде представена от Сесил Каратанчева при дамите, а при мъжете от Димитър Кузманов и Адриан Андреев. Жребият пък беше сравнително благосклонен единствено към Кузманов, докато Ади и Сесил попаднаха в наглед трудни за преодолявани потоци.

Бившата 1/4-финалистка в турнира се включва в пресявките с помощта на "защитен ранкинг" и ще срещне Фернанда Контрерас Гомес (световна номер 198), която през миналата година спечели четири мача в Париж, за да достигне до втория кръг на основната схема. Наглед формата на мексиканката не впечатлява с нищо през сезона, но родната ни представителка все пак беше извън кортовете за цели 4 години и не спечели нито сет в двата си мача след завръщането, което определено я прави сериозна аутсайдерка в срещата.

Евентуален изненадващ успех на Каратанчева пък би я изправил срещу водачката в схемата, а именно Камила Осорио Серано (световна номер 84), която през миналата седмица надигра самата Каролин Гарсия и достигна до осминафиналите в Рим.

За Андреев, то това ще е дебют на Ролан Гарос и втори изобщо турнир на ниво Голям шлем. Припомняме ви, че Ади се класира за финалния кръг на пресявките в Мелбърн, като тогава на старта отстрани италианската надежда Франческо Маестрели (световен номер 201), макар да изоставаше с пробив в решителния сет.

Сега пък отново българинът ще премер сили с 20-годишния талант, а ако го надиграе, то вероятно във втори кръг би срещнал Хийс Броуер (световен номер 136), който тази година направи запомнящ се рейд до полуфиналите в Хюстън, както и до четвъртфиналите в Ротердам. В тази секция е и един от най-висококласираните тенисисти в тазгодишните пресявки. Става въпрос за шестия поставен Павел Котов (световен номер 121), който също през тази година игра 1/2-финал на ниво ATP и само допреди две седмици беше част от топ 100.

Кузманов определено може да бъде най-доволен от своя жребий и изглежда в позиция за втора поредна година да се бори поне за достигане до третия финален кръг на квалификациите. Мико ще открие кампанията си с двубой срещу Емилио Нава (световен номер 238), който има победи в основната схема на US Open и Мастърса в Маями, но на клей е далеч по-безобиден и е загубил 4 от последните си 5 срещи.

Впоследствие, то има голям шанс да видим битка между Мико и Лиам Броуди (световен номер 140), който през 2023-та вече спечели две Чаланджър титли, но го направи на закрити твърди кортове и досега на клей е спечели само един мач в хода на цялата година. Последното евентуално препятствие на пловдивчанина към основната схема ще е по всяка вероятност сблъсък с един измежду петия поставен Джеймс Дъкуърт (световен номер 109), от когото вече родният ни представител загуби тази година и италианеца Рикардо Бонадио (световен номер 164), чиято програма е изцяло съставена от надпревари на червени кортове и изглежда като най-трудния наглед опонент в тази част от схемата.

Самите двубои започват още през днешния ден, а ние ще стискаме палци поне един от тримата да се присъедини към Григор Димитров и Виктория Томова в основната схема на втората "мейджър" надпревара през сезона.

Пълен жребий за пресявките при дамите и мъжете:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българите на Ролан Гарос: Добър жребий за Кузманов и тежки съперници за Андреев и Каратанчева Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | димитър кузманов | жребий | ролан гарос | сесил каратанчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook