Българите в ранглистата: Рекордно високо класиране за Кузманов и Лазаров

от в 06:34 на 04.10.2021
Диана Андреева

Sofia Open винаги е била добра възможност за българските състезатели да премерят сили с топ играчиот мъжкия професионален Тур. През изминалата седмица в игра видяхме Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски, Адриан Андреев и Симон-Антони Иванов, а те ни донесоха купища емоции. Сега обаче турнирът е зад гърба ни и е време да видим как се е отразила изявата на нашите състезатели в класирането им в световната ранглиста. 

Димитър Кузманов със сигурност прави най-силния сезон в своята кариера до момента и заслужено постепенно се изкачва в световната ранглиста. Самият Мико разкри, че целта му е да дебютира в топ 200, а от днес едва 17 позиции го разделят от сбъдване на мечтата му. След като надигра Лоренцо Музети в първия кръг на Sofia Open 2021 Кузманов скочи с девет места и вече се намира под номер 217.

Адриан Андреев също демонстрира таланта си в Арена Армеец през изминалата седмица, ала силите му не достигнаха и той отстъпи на Миомир Кецманович още на старта. От днес той допуска лек спад в подреждането и достига до номер 327, а съвсем скоро ще го видим обратно на корта, защото му предстои участие на Чалънджър турнир в Барселона.

Александър Лазаров бе силно разочарован от представянето си на тазгодишния турнир от сериите ATP 250 в София, но въпреки това от днес се поздравява с нов личев рекорд - номер 460. За сметка на това обаче, Александър Донски и Симон-Антони Иванав - другите двама български тенисисти, участвали в надпреварата на сингъл в столицата ни, допускат спад съответно до 612-о и 856-о място.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българите в ранглистата: Рекордно високо класиране за Кузманов и Лазаров Диана Андреева
Теми:  
sofia open | адриан андреев | александър донски | александър лазаров | димитър кузманов | симон антони-иванов

Коментари





Следвайте ни в Facebook