Българска победа в Мелбърн: 18-годишната Глушкова с паметен дебют при девойките

от в 09:34 на 23.01.2022
Владислав Риждов

Денислава Глушкова заслужено получи шанс да участва в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън при юношите след добрите си изяви през изминалия сезон, и го направи по впечатляващ начин, отстранявайки поставената под номер 15 в схемата Лаура Хиетаранта с 6:3 6:4.

Срещата започна равностойно, като двете взеха откриващите си подавания. Младата ни представителка веднага след това се добра до пробив, който обаче нейната съперничка успя да върне моментално и паритетът бе възстановен. Впоследствие двете продължиха да се движат гейм за гейм, а повечето непредизвикани грешки от страна на Хиетаранта взеха връх, което позволи на Глушкова да запише на сметката си нов брейк, преди да затвори частта в своя полза.

Сценарият до голяма степен се повтори и във втория сет. Глушкова потегли с ранен брейк аванс, който бе наваксан бързо от 15-тата в схемата и тя изравни за 3:3. В остатъка от двубоя обаче нашето момиче демонстрира по-стабилна игра и в самия край пречупи още веднъж неубедителната си съперничка, преди на собствен сервис да сложи точка на спора, поздравявайки се с дебютен успех на турнир от Шлема. В следващия си мач Глушкова ще се изправи срещу представителка на Чехия - Амели Смейкалова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българска победа в Мелбърн: 18-годишната Глушкова с паметен дебют при девойките Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | бг тенис | денислава глушкова | лаура хиетаранта | обзор | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook