Български вторник на Уимбълдън: Григор и Томова откриват участието си в турнира (програма)

от в 20:14 на 03.07.2023
Мирела Николова

Началото на тазгодишното издание на Уимбълдън бе поставено през днешния ден, а във вторник е време да стартира и българското участие в основната схема на турнира, където страната ни ще бъде представена от Григор Димитров и Виктория Томова. 

Най-добрият ни тенисист направи отлична подготовка за третата надпревара от Шлема за годината, след като избра да започне от квалификациите на турнира в Куинс и записа четири поредни победи по пътя си към четвъртфиналите, където отстъпи на Карлос Алкарас. Утре българинът ще опита да пренесе добрата си игра и на "свещената трева", а негов първи съперник ще бъде квалификантът Шо Шимабукуро, който се намира на върховата за себе си 162-ра позиция в ранглистата и допреди пресявките на Уимбълдън нямаше нито един изигран двубой на трева в кариерата си.

Всички предварителни очаквания сочат родния ни представител за тежък фаворит в срещата, която ще бъде и първа в историята на тяхното съперничество. Откриващият сблъсък на Димитров в Лондон е поставен под номер три в програмата на корт №18 и ще стартира веднага след края на мача между Кимер Копаянс и Алекс де Минор. Това означава, че ще можем да очакваме нашето момче да излезе  на корта не преди 17:00 часа българско време, а срещата ще имате възможност да наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg.

Програмата на корт №18 за вторник:

1. Кейти Боултър - Дария Савил

2. Кимер Копеянс - Алекс де Минор

3. Григор Димитров - Шо Шимабукуро

4. Каролина Мухова - Юле Наймайер

От своя страна, Вики Томова не остави добри впечатления на подготвителните надпревари на трева, в които взе участие, като загуби 4 от 5-те си изиграни мача. На старта в Лондон задачата пред софиянката отново няма да бъде никак лесна, защото я очаква сблъсък с поставената под №27 Бернарда Пера, с която имат по една разменена победа, но никога не са се изправяли една срещу друга на зелена настилка. 

Двубоят с участието на първата ни ракета при дамите ще открие програмата на корт №8, което означава, че очакваното му начало е в 13:00 часа българско време, като ще можете да наблюдавате изявите на нашето момиче също на линковете в Tennis.bg.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Български вторник на Уимбълдън: Григор и Томова откриват участието си в турнира (програма) Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | бгтенис | виктория томова | григор димитров | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook