Българското участие на Sofia Open приключи: Кузманов/Троицки загубиха на двойки

от в 16:41 на 10.11.2020
Диана Андреева

И последното българско участие на Sofia Open 2020 завърши неуспешно! Втората ракена на страната ни Димитър Кузманов, заедно с Виктор Троицки отстъпиха на осмите в световната ранглиста при каретата - Юрген Мелцер и Едуард Роже-Васлен. За малко повече от един час на корта, Мико и Троицки предадоха срещата, като крайният резултат е 6:2 6:4.

Въпреки загубата, балканският отбор се представи достойно, имайки предвид, че опонентите им са първи в "спора" за последното свободно място на ATP финалите 2020, като на 140 точки зад тях са Джейми Мъри и Нийл Скупски. 

Макар че започнаха убедително, достигайки до две точки за пробив още във втория гейм от мача, Троицкии Кузманов започнаха да допускат множество грешки, за сметка на техните опоненти, които рязко вдигнаха нивото на игра и така след 6:2 приключи първия сет. 

Втората част бе по-интересна, тъй като нашите момчета изоставаха с 1:4, но благодарение на разнообразна игра успяха да се завърнат до 4:4. За съжаление обаче, Мико и Троицки отново допуснаха пробив, което се оказа и решително за изхода на срещата.

По време на мача, Мелцер направи интересно изказване, което отново бе свързано с множеството оплаквания от тенисисте, поради некоректните отсъждания на съдиите. Австриецът каза: "Обещах на треньора си, да те се оплаквам, но това е абсурдно".

След нднешната загуба, България няма повече представители в туринра, тъй като в нито един от 6-те мача, не достигнахме до победа. Все пак, нашите момчета се представиха достойно, като се има предвид, че това е турнир на ниво ATP 250. Дано през следващата година да видим победа в Арена Армеец!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българското участие на Sofia Open приключи: Кузманов/Троицки загубиха на двойки Диана Андреева
Теми:  
виктор троицки | димитър кузманов | софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook