Бушар с нова провокация към Шарапова: "Има нещо специално, когато играя с допингирани тук"

от в 14:03 на 28.04.2023
Калоян Соколов

Южени Бушар призна, че само допреди няколко месеца е мислела за отказване от тениса, след като близо година и половина се бореше с травма в областта на коляното. Канадката обаче е решила да си даде още един шанс в спорта и е започнала работа с доскорошния треньор на Винъс Уилямс, а именно Ерих Хехтман и положителните знаци за бившата финалистка от Уимбълдън не липсват, след като тя съумя да преодолее квалификациите в Мадрид, а впоследствие надви и Даяна Ястремска в откриващия кръг на основната схема.

Това беше първи успех за Бушар в испанската столица от шест години насам, когато постигна една от най-големите победи в своята кариера, елиминирайки самата Мария Шарапова. Тогавашният мач беше съпътстван от крайно интересни обстоятелства, тъй като настоящата номер 285 нарече рускинята "измамничка" и изказа мнение как не бива в професионалния спорт да се допуска реабилитацията на състезатели, които са били хванати с допинг.

Любопитното е, че вчера Бушар надделя над друга тенисистка, която е давала в миналото положителна проба за допинг, но разликата е, че Ястремска беше оневинена и за нея не последва наказание. Изглежда обаче тази подробност по-скоро е убягнала на някогашната пета ракета на света и тя качи доста провокативен пост в социалните медии, в който открито заяви как явно има нещо специално в това да играе срещи допингирани съпернички в Мадрид.

Тенис обществеността пък реагира много негативно на публикацията, а таймингът не беше никак подходящ, защото се оказа, че в същата вечер украинката е загубила своя дядо. Впоследствие Бушар изтри написаното и беше поздравена лично от Патрик Муратоглу, че е поправила грешката си. 

Припомняме ви, че френският специалист понастоящем е треньор на Симона Халеп, която към момента е със спрени права, тъй като в кръвта ѝ беше открита забранената субстанция роксадустат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бушар с нова провокация към Шарапова: "Има нещо специално, когато играя с допингирани тук" Калоян Соколов
Теми:  
wta | даяна ястремска | любопитно | мария шарапова | южени бушар

Коментари





Следвайте ни в Facebook