Буста срещна отпор от Корда, но го надигра и си осигури сблъсък с Беретини

от в 12:12 на 21.01.2022
Владислав Риждов

Пабло Кареньо-Буста изигра втори пореден труден мач от Откритото първенство на Австралия, за да намери място в четвъртия кръг на надпреварата. След като в предишния кръг испанецът надделя в четиричасова битка срещу Талон Грикспор, днес той сломи съпротивата на Себастиан Корда след 6:4 7:5 (6)6:7 6:3 в мач, който продължи 3 часа и 27 минути.

Играта в откриващата част беше изцяло изравнена, а двамата преминаваха по категоричен начин през своите сервис геймове. И след като нямаше никакви признаци, че някой може да реализира пробив, в самия край Буста постави под напрежение младия американец и го проби, като по този начин си осигури правото да сервира за частта. Световният номер 21 обаче предаде сервиса си, след като дори пропусна сетбол, но още в ответния гейм испанецът показа нова добра игра при ретур, за да отмъкне сета в своя полза.

Във втората част ситуацията на корта продължи да бъде същата, както в откриващата част. Стабилно представяне от страна на сервиращите и въпреки че и двамата в даден момент достигнаха до възможности за брейк, до такъв не се стигна. Повеждайки първи в резултата, Буста взимаше психологическо предимство пред своя съперник, което се видя и в самия край. Испанецът поведе с 6:5, а в последвалия си сервис гейм Корда бе крайно неубедителен в продължителните разигравания, а в добавка на това направи и двойна грешка, което тотално наклони везните в полза на неговия съперник и той удвои аванса си в отделните части.

Двамата започнаха третия сет с трудни подавания, преди да продължат с почти брилянтната си игра от линията за начален удар. Пръв до по-сериозно възможност достигна световният №43. Корда си осигури перфектен шанс да пречупи подаването на Буста и след това да сервира за сета, но ибериецът не трепна и така в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там 21-годишният американец взе своето и успя да намали изоставането си в сетовете след драматичен развой и 8:6 точки.

Четвъртият сет стартира с размяна на брейкове между двамата, преди Буста да се мобилизира и да се възползва от слабо подаване на Корда, повеждайки с 3:2. 30-годишният испанец затвърди категорично лидерството си, а в края демонстрира още веднъж добрата си игра при посрещане, с което си подпечата продължаването към осминафиналите. Там той ще срещне Матео Беретини, който по-рано днес отстрани Карлос Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста срещна отпор от Корда, но го надигра и си осигури сблъсък с Беретини Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | обзор | открито първенство на австралия | пабло кареньо буста | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook