Бьорн Борг след неуспешния дебют на сина си в Тура: Аз съм един горд баща

от в 16:05 на 08.11.2021
Калоян Соколов

Определено не е лесно да тръгнеш по стъпките на родителите си, когато те вече са се утвърдили в дадена област и сравненията между вас ще бъдат неизбежни. Нещата стават още по-трудни при положение, че става дума за професионален спорт, а не просто за работа в офис, защото очите на множество хора ще бъдат непрестанно вторачени в теб.

Лео Борг все пак си е избрал да тръгне по този тежък път, макар че неговият баща е един от най-великите тенисисти за всички времена и напрежението върху тийнейджъра е огромно. Младокът вече прави първите си стъпки в професионалния тенис, след като записа дебют в основата схема на ATP турнир, допускайки двусетово поражение на старта в Стокхолм. Самият Бьорн Борг пък коментира представянето на детето си по следния начин: 

"Обичам да гледам как Лео играе. Той имаше страхотна възможност да дебютира в основната схема ATP надпревара. Мисля, че показа чудесен тенис срещу Томи Пол, но разликата е забележима, когато опонентът ти е в топ 50 на света, докато ти все още имаш само една завоювана точка за ранглистата. Това обаче беше ценно преживяване за сина ми и в момента аз съм един горд баща. Бях наистина доволен да наблюдавам първия му мач в Тура, а чувството е още по-специално, защото се проведе на родна земя" - завърши живата легенда на тениса.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бьорн Борг след неуспешния дебют на сина си в Тура: Аз съм един горд баща Калоян Соколов
Теми:  
atp | бьорн борг | интервюта | лео борг | любопитно | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook