Часове преди жребия: Бивш номер 6 и финалист от Шлема се оттегли от участие на Ролан Гарос

от в 11:36 на 23.05.2024
Калоян Соколов

Матео Беретини се оттегли от Ролан Гарос броени часове преди тегленето на жребия. Италианецът не спира да се бори с травми през последните вече 3 години, като дори беше напуснал топ 100 на света. Някогашният номер 6 обаче показа положителни знаци в здравословното си състояние за началото на тазгодишния клей сезона, завоювайки титлата от ATP 250 надпреварата в Маракеш. Така италианецът спечели първи ATP трофей от 2022-ра насам и се изкачи с цели 51 позиции напред, достигайки до номер 84 в световната класация.

Оттогава насам обаче Беретини не спечели нито мач повече. Бившият финалист на Уимбълдън отпадна още на старта в Монте Карло и впоследствие обяви, че е болен от няколко дни насам, а явно треската нанесе сериозен удар по имунната система на Матео, защото той пропусна Мастърсите в Мадрид и Рим, а явно няма да го видим и във френската столица, където преди три години беше 1/4-финалист.

"Макар непрекъснато да вдигам нивото и темпото в тренировките, то екипът ми и аз усещаме, че не съм съвсем готов да изиграя серия от 5-сетови мачове. Ще изчакам, за да направя своето завръщане на тревата. Благодаря ви за постоянната подкрепа. Почти съм готов да се завърна, но имам нужда от още малко време" - написа 8-кратният ATP шампион в социалните медии.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Часове преди жребия: Бивш номер 6 и финалист от Шлема се оттегли от участие на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | матео беретини | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook