Часове преди началото на United Cup: Австралийският отбор остана без Ник Кирьос

от в 07:59 на 28.12.2022
Калоян Соколов

По-малко от 24 часа ни делят от началото на новия тенис сезон, което ще бъде дадено с провеждането на чисто новия смесен отборен турнир - United Cup. Надпреварата ще събере 18 от водещите нации в спорта, в чиито редици се очаква да видим някой от най-реномираните тенисисти на планетата. За съжаление обаче, то стана ясно, че състезанието ще бъде лишено от пръсъствието на една от най-колоритните фигури в Тура, а именно тази на Ник Кирьос.

Финалистът от Уимбълдън беше голямата надежда на домакините за добро представяне, само че световният номер 22 се е контузил по време на тренировка и така Алекс Де Минор ще заеме ролята на първа ракета за Австралия. Припомняме ви, че австралийците попаднаха в една група с Великобритания и Испания, като всички очакваха да видят поредното издание на съперничеството между Рафаел Надал и Ник Кирьос, но изглежда ще трябва да почакаме поне до старта на Аустрелиън Оупън, за да се насладим на подобен сблъсък. 

Интересна подробност е, че Ник обяви оттеглянето си само минути преди пресконференцията на своя тим и само малко по-късно качи публикация в социалните медии, където се вижда как се разхожда в Сидни, придружавайки поста с надписа "красив ден", което едва ли се е харесало особено на неговите съотборници.

Все пак селекцията на домакините не бива да бъде подеценявана, тъй като само преди месец страната достигна до финала на Купа "Дейвис" и то без помощта на Кирьос, а дамите в тима също далеч не са за поценяване. Там е редно да се отбележи присъствието на непрестано прогресиращата Айла Томлянович, както и това на легендарната Саманта Стосуър, която през миналия сезон прекрати кариерата си на сингъл, но продължава да трупа трофеи от двойковите надпревари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Часове преди началото на United Cup: Австралийският отбор остана без Ник Кирьос Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | любопитно | Ник Кирьос | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook