Червени кецове на влизане и червена шапка на излизане: Кирьос погази традициите

от в 08:24 на 05.07.2022
Калоян Соколов

Традициите на Уимбълдън винаги са били нещо, което е отличавало турнира през последния повече от век и са превръщали надпреварата в уникално по рода си събитие. През тази година обаче цели две от тях отпаднаха, след като играчите получиха възможност да тренират на централния корт преди откриването на турнира и също така имахме мачове в първата неделя на турнира,която винги досега е била почивен ден. Домакините все пак бяха твърди в намеренията си да запазят досегашния дрескод, като състезателите отново трябвше да се изявяват в изцяло бяло облекло.

Както знаем обаче, то е много трудно да накараш Ник Кирьос да спазва дадено правило и вчерашният ден се превърна в ярко доказателство за това твърдение. Австралиецът излезе на корта с червени кецове "Jordan", спечели осминафиналния си мач срещу Брандън Накашима, носейки наложенето облекло и впоследсвие даде интервюто си на корта, докато носи червена шапка на вече споменатата марка.

Впоследствие Ник беше попитан на пресконференцията за тези си прояви, като журналистът искаше да знае дали тенисистът се чувства над наложените правила, за да постъпва по този начин и го предупреди, че официалните лица ще говорят с него по темата, а ето какво отвърна Кирьос:

"Направих го, защото правя каквото си искам. Обичам да нося моите "Jordan" Няма проблем, че ще ми направят забележка. Утре ще съм изцяло в бяло. Никой друг не носи "Jordan" и това остава така и след края на Уимбълдън. Харесва ми да се създава полемика около мен. Няма лоша популярност, нали така? Продължавай да работиш по своята, шампионе - отвърна в характерния си стил канберецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Червени кецове на влизане и червена шапка на излизане: Кирьос погази традициите Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook