Чешка доминация: Крейчикова и Синякова вдигнаха титлата на двойки в Мелбърн!

от в 11:41 на 30.01.2022
Владислав Риждов

Барбора Крейчикова и Катерина Синякова са новите шампионки на надпреварата при двойките от Откритото първенство на Австралия. Поставените под номер 1 надделяха в близо тричасова битка над дебютантките в такъв финал Беатрис Хадад Мая и Анна Данилина с (3)6:7 6:4 6:4, за да вдигнат четвъртото си "мейджър" отличие като тандем.

Срещата започна по-добре за Мая и Данилина, които рано успяха да се доберат до пробив, повеждайки с 3:1. Крейчикова и Синякова обаче изравниха силите, но нов спад в представянето им даде възможност на техните съпернички да сервират за откриващата част. Сервирайки за сета, Данилина предаде своето подаване и така развръзката трябваше да се реши след изиграването на тайбрек. Там дебютантките стартира уверено и с добра игра отвориха комфортна дистанция от 4:0. До края път обратно за водачките в схемата нямаше и така Мая и Данилина откриха сметката си в отделните части.

 По-опитният от двата тандема бързо се възстанови от загубата на първия сет и започна отлично втората част. Крейчикова и Синякова постепенно намериха верния ритъм и взеха инициативата. Световните номер 1 реализираха ранен брейк, за да се откъснат в резултата. Въпреки че в остатъка от сета Мая и Данилина имаха възможност да заличат пасива си, чехкините задържаха крехкия си аванс и доведоха развръзката до решителна част.

В нея двата отбора започнаха равностойно, с бързи откриващи геймове. Впоследствие водачките в схемата диктуваха случващото се на корта и с безупречна игра и отличен синхрон в действията си, се добраха до два пробива, които ги доближиха на гейм от титлата. Мая и Данилина все пак се бориха до самия край и поставиха съперничките си под напрежение, но Крейчикова и Синякова направиха нужното в остатъка от мача, преди да отпразнуват шампионската победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чешка доминация: Крейчикова и Синякова вдигнаха титлата на двойки в Мелбърн! Владислав Риждов
Теми:  
анна данилина | Аустрелиън Оупън 2022 | барбора крейчикова | беатрис хадад мая | жени | катерина синякова | обзор | открито първенство на австралия | титла | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook