Четири години по-късно: Пиронкова се завърна победоносно на трева

от в 20:24 на 15.06.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова не се беше появявала в официален двубой на тревни кортове от Уимбълдън 2017-а година, но това по никакъв начин не си пролича и нашето момиче показа страхотен тенис, за да отстрани втората поставена Нао Хибино с 6:3 6:7(13) 6:3. на старта в Нотингам.

Цвети започна ударно, като проби азиатката в самото начало, а впоследствие затвърди уверено своето предимство. Японката не се предаде и достигна до ситуация 0:40 в следващия сервис гейм на родната ни представителка, ала Цвети показа здрави нерви и скоро вече бе затворила сета в своя полза.

Втората част предложи множество обрати и размените на брейкове бяха често срещано явление. Все пак българката си спечели правото да сервира за победата, ала загуби подаването си и скоро дори бе изправена пред сетбол. Втората ни ракета обаче реагира по шампионски, достигайки до тайбрек и там имаше цели седем мачбола, но така и не се възползва от възможностите пред себе си, което позволи на световната номер 84 да изравни общия резултат.

Решителната част преминаваше под доминацията на отличните изяви при начален удар на двете тенисистки, ала втората поставена се пропука в шестия гейм и пловдивчанката изглеждаше само на крачка от победата. Пиронкова отново не съумя да разгърне аванса си, само че оттам насетне изцяло пое инициативата и си гарантира място във втория кръг, където ще срещне една измежду Моника Никулеску и Камила Рахимова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Четири години по-късно: Пиронкова се завърна победоносно на трева Калоян Соколов
Теми:  
нао хибино | пиронкова | тенис турнир в нотингам | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook