Чичо Тони: Настоящият сезон за Надал остави горчив вкус в устата

от в 19:41 на 06.10.2022
Мирела Николова

Настоящият сезон стартира по великолепен начин за Рафаел Надал, който триумфира на първите си три надпревари за годината, включително на Аустрелиън Оупън, и се намираше в серия от цели 21 поредни победи, която бе прекъсната чак в края на месец март. По време на сезона на клей пък хроничната травма на Матадора в ходилото отново напомни за себе си, но въпреки това той успя да завоюва рекордна 14-а титла на Ролан Гарос. Оттам насетне обаче контузиите се оказаха по-силни от него и Рафа бе принуден да се откаже от полуфинала си на Уимбълдън, а впоследствие не успя да бъде на максимално високо ниво и на Откритото първенство на САЩ. 

Изглежда, че именно тези множество проблеми от физическо естество за испанеца са изместили фокуса от страхотните му постижения през първата половина от сезона и заради тях рекордьорът по титли от Големия шлем ще остане с горчиви спомени от сезон 2022, ако съдим по думите на неговия чичо и дългогодишен треньор Тони Надал. Наскоро той даде интервю пред Dario AS, в което направи равносметка на годината до момента, а ето и какво точно сподели специалистът:

"Това можеше да бъде изключителен сезон, но беше помрачен от непрекъснатите неразположения, които Рафа изпитваше. От гледна точка на резултатите, годината бе успешна, защото той спечели Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос, но въпреки това сезонът остави горчив вкус в устата. На Уимбълдън Рафа не бе в състояние да излезе за мача си от полуфиналите, макар че тогава играеше добре и бе кандидат за титлата, а впоследствие пък имаше физически проблеми и в Ню Йорк. Това, което един спортист иска преди всичко, е да бъде в добра физическа кондиция и да може да се състезава, както и да побеждава", коментира чичо Тони, който понастоящем е наставник на Феликс Оже-Алиасим.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чичо Тони: Настоящият сезон за Надал остави горчив вкус в устата Мирела Николова
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook