Чилич и Оже-Алиасим започнаха участието си на Уимбълдън с комфортни победи

от в 19:55 на 30.06.2021
Владислав Риждов

Марин Чилич започна участието си на Уимбълдън с чист успех над италианеца Салваторе Карузо. Хърватинът се наложи с резултат 7:6(5) 7:6(1) 6:1 и продължава към следващата фаза.

Чилич започна по-силно двубоя и излезе рано напред в резултата. Световният №37 спечели маратонски сервис гейм на италианеца и изглеждаше, че ще затвори категорично първия сет в своя полза. С течение на времето обаче нивото на Чилич спадна и това даде възможност на Карузо да се върне в борбата за частта, точно когато хърватинът сервираше за спечелването и. В последвалия тайбрек двамата поддържаха интригата до последно. Въпреки че поведе с минипробив, Карузо не успя да задържи аванса си и така първия сет отиде в полза на Чилич. Вторият сет бе абсолютно идентичен като първия. Чилич пое контрола с ранен брейк, но когато трябваше да сервира за сета, се пропука отново и загуби подаването си. Въпреки изпуснатия шанс, бившият №3 показа, че се чувства в свои води щом стане дума за тайбрек. В него Чилич даде само една точка на съперника си и се приближи на сет от крайния успех. 

Третият сет се оказа лесна задача за шампиона от Щутгарт. Чилич намали драстично броя на непредизвиканите си грешки и справяше чудесно при разиграванията след вкаран първи сервис. Хърватинът не изпусна контрола в хода на частта и съвсем закономерно си гарантира победата след почти три часа на корта.

В друг мач от днешния ден Феликс Оже-Алиасим премина безпроблемно през съпротивата на бразилеца Тиаго Монтейро, побеждавайки го с идентичен резултат и в трите части - 6:3 6:3 6:3.

Канадецът наложи доминацията си още от самото начало на мача и за пореден път показа, че се намира в добра форма на тревата, след като достигна до финала в Щутгарт, а след това последва и победа над Роджър Федерер на надпреварата в Хале. Световният номер 19 демонстрира изключителна успеваемост при разиграванията след първи начален удар, губейки само шест точки в целия двубой. Фаворитът в срещата реализира повече печеливши удари и направи двойно по-малко непредизвикани грешки от съперника си, постигайки седмата си победа на тази настилка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич и Оже-Алиасим започнаха участието си на Уимбълдън с комфортни победи Владислав Риждов
Теми:  
марин чилич | Обзори | уимбълдън 2021 | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook