Чилич потрепери, но премина през Фонини в Куинс, Нори отстрани Карацев

от в 20:50 на 16.06.2021
Петър Томов

Бившият №3 в света Марин Чилич показва отличен тенис от началото на сезона на трева и след титлата, която извоюва без загубен сет, на турнира в Щутгарт, днес той надигра осмия поставен Фабио Фонини на Куинс Клъб. Хърватинът прекара малко повече от час и половина на корта в Лондон преди да си гарантира успеха след 6:3 7:6(4). Това е седма поредна победа за Чилич на тревна настилка, а в опит да удължи серията си на осем, той ще трябва да се справи с Алекс де Минор на четвъртфинал.

Срещата беше изключително равностойна като и двамата имаха периоди от мача, в който беше категорично по-добри от противника си. Пробив на нула в четвъртия гейм позволи на Чилич да поведе с 3:1 в откриващата част. До края на сета, шампионът от US Open 2014 не позволи на Фонини да спечели и една точка на негово подаване и след три последователни гейма на нула, хърватинът затвори частта на 3.

Екстравагантният италианец стартира по-уверено втория сет и се сдоби с ранен пробив за 2:0. Чилич отново показа завидна ефективност при брейкбол, реализирайки единствения, който се откри пред него в сета в седмия гейм. Двамата нямаха повече затруднения на свое подаване и закономерно се стигна до тайбрек, в който хърватинът поведе набързо с два минипробива и до края не изпусна контрола от гейма, за да сложи точка на спора след 17-я си ас в двубоя.

В друга среща от днешната програма на Куинс клъб, втората ракета на домакините Камерън Нори се наложи с 7:5 6:2 над полуфиналиста от Откритото първенство на Австралия Аслан Карацев. Британецът, за когото това е осма победа в последните му десет мача, показа желязна психика в ключовите моменти на срещата, спасявайки 5 от 6 брейкбола и на свой ред реализирайки 4 от 5, за да се поздрави с крайният успех след час и 28 минути игра.

На четвъртфиналната фаза на надпреварата, Нори ще се изправи срещу 19-годишния си сънародник Джак Дрейпър.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич потрепери, но премина през Фонини в Куинс, Нори отстрани Карацев Петър Томов
Теми:  
аслан карацев | камерън нори | куинс клъб | марин чилич | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook