Чорич обърна Бердих в трилър, завършил с тайбрек в третия сет

от в 21:41 на 27.02.2019
В
Борна Чорич победи Томаш Бердих на осминафиналите в Дубай в истински трилър, като хърватинът надделя след обрат и 1:6 6:1 7:6(4). Чорич печели втори пореден мач, завършил с тайбрек в третия сет, след като в първия кръг на надпреварата той се наложи над Иржи Весели със 7:5 3:6 7:6(4).

В началото на двубоя обаче нищо не се получаваше в играта на младока, който набързо изостана с 0:5 гейма, инкасирайки два поредни пробива.

Интересното бе, че до края на срещата Борна всъщност не допусна да загуби подаването си повече пъти, но това не му помогна в първия сет, в който Бердих бе тоталният господар на корта, печелейки частта убедително с 6:1.

Резултат с изображение за tomas berdych dubai 2019

Във втората фаза на мача Чорич пое контрола върху събитията от рано, пробивайки рано за 3:0, като при 3:1 съумя и да отрази общо четири шанса на съперника за рибрейк.

Пропуснатите възможности силно се отразиха върху Бердих, който загуби 11 от последните 12 точки в сета, а така втората част се оказа огледална такава на откриващата.

В последния сет шестият поставен бе абсолютно категоричен на начален удар, докато чехът бе изправен пред сериозно изпитание при 4:4, когато той изостана с 0:40 след няколко невероятни отигравания от защитна позиция на младока.

Резултат с изображение за borna coric dubai 2019

Все пак Бердих успя да се пребори за подаването си, а двамата не допускаха да бъдат изправени пред повече брейкболи до края на сета.

Така се стигна до дълъг гейм, в който Чорич на два пъти повеждаше с две точки, но допускаше да бъде изравнен.

Хърватинът все пак съумя за трети път да се откъсне с две точки за 6:4, но този път не позволи да бъде настигнат, а след нова грешка от бекхенд на Бердих Чорич се класира на четвъртфиналите на турнира, където го очаква Николоз Басилашвили.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич обърна Бердих в трилър, завършил с тайбрек в третия сет В

Коментари





Следвайте ни в Facebook