Чорич преди мача с Григор: Не знаех дали тялото ми ще издържи, но сега се чувствам отлично

от в 00:36 на 25.05.2022
Мирела Николова

Борна Чорич е тенисистът, срещу когото първата ни ракета Григор Димитров ще се изправи в сблъсък за място в третия етап на Откритото първенство на Франция. Това ще бъде едва първа официална среща между двамата, като, за да достигне до нея, на старта хърватинът преодоля съпротивата на Карлос Табернер в четири сета и по този начин сложи край на серията си от пет последователни загуби.

Бившият №12 трябваше да пропусне почти целия изминал сезон поради травма в дясното рамо и направи своето завръщане в началото на март, като оттогава насам имаше едва един успех. Именно трудностите, с които се е сблъскал през последната година, бяха основната тема по време на интервюто му пред официалния сайт на Ролан Гарос, а ето и какво точно каза настоящият световен №275.

"Чувствам се страхотно. Не знаех какво да очаквам по отношение на рамото си, защото не бях играл четири сета в продължение на година и половина, така че затова аз също бях притеснен. Не знаех как ще се чувствам, дали тялото ми ще издържи в тези по-дълги срещи. Разбира се, работили сме върху това на тренировки, но в официални мачове никога не е същото.

Хората от екипа ми помогнаха много. Те бяха до мен, когато ми беше истински трудно. Те също не знаеха какво точно се случва и защо ми отнема толкова време да се върна. Въпреки това всички останахме силни и ето че успях.

До Уимбълдън искам да поставя здравето си на първо място. Мисля, че фокусът вече започва малко по малко да се връща обратно към тениса, което е добър знак и от значителна важност, но същевременно никога не мога просто да си кажа, че не е необходимо вече да мисля за рамото си. Трябва всеки един ден да се грижа за рамото си и само тогава състоянието му ще се подобри", сподели още Чорич.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич преди мача с Григор: Не знаех дали тялото ми ще издържи, но сега се чувствам отлично Мирела Николова
Теми:  
atp | борнан чорич | григор димитров | интервю | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook