Чорич спаси шест мачбола и надви Циципас в изключителна драма

от в 10:43 на 05.09.2020
В


Феноменален Борна Чорич спаси шесг мач пойнта и елиминира Стефанос Циципас в петсетов трилър след 6:7(2) 6:4 4:6 7:5 7:6(4) и продължава напред към четвърти кръг на US Open.

Двамата преложиха зашеметяващ двубой, изпълнен с красиви отигравания, дълга размяна на удари от основната линия и силни сервис геймове. В крайна сметка обаче след много драма, Борна Чорич видимо показа по-голямо желание и жажда за победа, като логично се поздрави с успеха в пет сета срещу след 4 часа и 36 минути на корта.



В откриващата част продължителността на разиграванията, в хода на сета, предимно не превишаваха пет удара или двамата минавах в другата крайност с дълги и тежки разиграяания от дъното на корта. Така без някой да успее да установи контрол над събитията на корта, закономерно се стигна до тейбрек, а там по-добър беше Стефанос и след 7:2, той откри сметката си.

Във втората част след размяна на грймове между подаващите, в шестия гейм, Стефанос изостана с 0:40 на собствено подаване, но началният удар се притече на помощ и гръкът изравни за 3:3. Впоследствие Циципас трябваше да сервира при 4:5 за оставане в сета, но този път слаб сервис на Стефанос, не успя да му помогне и Циципас допусна брейк, с което и предаде сета в полза на опонента си.



В третия сет интригата се изгуби, след като сервиращите бяха безупречни на начален удар и вземаха своите подавания, като в повечето случаи разиграванията бяха с минимален брой удари. В деветия гейм обаче, Борна не издържа на напрежението и допусна пробив на 0 за 5:4, а Циципас моментално се възползва от брейка и затвори третия сет на собствен сервис.

Поддемът в играта на Стефнос продължи и в четвъртата част, като гръкът започна с пробив на Стефанос, благодарение на добър ретур, а след това с безпощаден начален удар, той затвърди аванса и поведе с 2:0. Впоследстви Чорич отрази два брейк пойнта в следващото си подаване и запази интригата в сета жива, като намали изоставането си на 1:2. В оставащите подавания до края на двубоя, Циципас записа втори брейк и убедително поведе с 5:2.



Тук обаче дойде най-ключовият момент в двубоя, а именно това, че Чорич съумя да навакса двата си брейка пасив, а по пътя към това невероятно завръщане, той отрзаи цели шест мач пойнт. Невероятната серия от геймове на хърватинът продължи и той дори поведе с 6:5, а за да затвърди и доминацията си в този невероятен сет за него, той реализира втория си сет пойнт при сервис на Циципас, с което изравни в отделните части.

https://twitter.com/usopen/status/1302126817134870531?s=19

След сътресенията в миналата част, петия сет започна с лесни подавания за сервиращите. Първият пробив в решаващата част дойде при 2:2 за Стефанос, ала това не помогна на гръка, защото той бързо сдаде аванса си и допусна рибрейк. В края на сета, Борна успя да отрази три брейк пойнта, за да поведе с 5:4. Стефанос отговори с гейм, а въпреки, че Чорич отново бе на път да допусне пробив, той спаси пореден брейк пойнта пред Стефанос и се задържа в срещата, а така най-логично се стигна до дълъг гейм, който да определи победителят. В него обаче Борна бе повее от безпогрешен и спечели този тайбрек, с което и извоюва петия сет и този толкова невероятен двубой.

https://twitter.com/usopen/status/1302114651761639424?s=19

Опонент на Борна в следващия кръг ще бъде Джордан Томпсън, който надви Михаил Кукушкин със 7:5 6:4 6:1.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чорич спаси шест мачбола и надви Циципас в изключителна драма В

Коментари





Следвайте ни в Facebook