Чудото се случи: Мъри счупи 20-годишна традиция и получи "уайлд кард" за Ролан Гаорс

от в 10:02 на 23.05.2024
Калоян Соколов

 Анди Мъри прекъсна 20-годишна традиция на Ролан Гарос. Френската тенис федерация неизменнно раздаваше поканите за основната схема на тандеми съставени от местни тенисисти, но явно реномето на британеца е било достатъчно, за да се стигне до изключение, като бившият номер едно ще си партнира заедно с Дан Еванс. Всичко това се случва на фона на изключително спорните решение на домакините да не удостоят с покани имена от ранга на Доминик Тийм, Каролине Вожняцки, Ема Радукану, Диего Шварцман и бившата шампионка Симона Халеп, а в крайна сметка нито един от тези състезали няма да участва в основната схема.

Мъри вече нееднократно заяви, че 2024-та година ще бъде последната за него в професионалния тенис и по всяка вероятност планира да играе именно заедно с Еванс на Олимпиадата в Париж, която ще се проведе на същите кортове и това ще бъде един вид генерална репетиция за британците. Припомняме ви, че 3-кратният "мейджър" шампион може да се похвали с 2 златни медала на сингъл, но в момента е под номер 75 в класацията поединично и определено двойките са по-реалистичния вариант за евентуалното спечелване на ново олимпийски отличие от страна на сър Анди.

Любопитното е, че това ще е едва третото участие на Голям шлем при тандемите в кариерата на бившия номер едно, а последното такова беше преди пет години на Уимбълдън, когато заедно с Пиер-Юг Ербер достигна до втория кръг на състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чудото се случи: Мъри счупи 20-годишна традиция и получи "уайлд кард" за Ролан Гаорс Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | даниел еванс | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook