Циципас, Фриц и Манарино записаха чисти победи

от в 08:15 на 03.09.2020
Димитър Беловски

Трима от поставените тенисисти при мъжете записаха чисти победи във втория кръг на US Open.

Стефанос Циципас, който е 4-ти поставен, надигра категорично представителя на домакините Максим Креси със 7:6(2), 6:3, 6:4.

В първия сет нито един от двамата тенисисти не достигна до пробив и затова гъркът трябваше да играе тайбрек, в който нямаше особени проблеми. Втория, както и третия сет се решиха от по един пробив и така Циципас се класира за третия кръг на надпреварата, където ще срещне Борна Чорич. Хърватинът пък се вкара в големи неприятности, но надигра Хуан Игнасио Лондеро от Аржентина в пет сета – 7:5, 4:6, 6:7(5), 6:2, 6:3.

Тейлър Фриц, който е поставен под №19, надигра Жил Симон от Франция със 7:5, 6:3, 6:2.

Американецът изпита известни проблеми в първия сет, тъй като след пробива, който реализира за 3:1, Симон го върна при 5:4. Фриц обаче с нов пробив спечели частта. Втория и третия сет не представляваха проблем за янкито и той успя лесно да спечели мача.

В следващия кръг Тейлър Фриц ще срещне Денис Шаповалов в интригуващ двубой. Канадецът елиминира Сувон Квон от Южна Корея след 6:7(5), 6:4, 6:4,6:2.

Адриан Манарино, който е поставен под №32, също записа трисетова победа. Той успя да победи американеца Джак Сок след 7:6(5), 7:5, 6:2.

Първите два сета бяха изключително равностойни и оспорвани, а Сок се държеше много добре в срещата. В третия сет обаче французинът проби за 2:0, а след това и за 5:1. Американецът реализира бърз пробив на нула, но пък след това Манарино отново проби за 6:2, с което спечели двубоя.

В следващия кръг той ще срещне Александър Зверев, който надигра Брандън Накашима със 7:5, 6:7(8), 6:3, 6:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Циципас, Фриц и Манарино записаха чисти победи Димитър Беловски
Теми:  
us open | адриан манарино | денис шаповалов | джак сок | открито първенство на сащ | стефанос циципас | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook