Циципас и Фучович с категорични победи в Дубай

от в 17:21 на 27.02.2019
В
Стефанос Циципас и Мартон Фучович достигнаха четвъртфиналите на надпреварата в Дубай след убедителни победи. Гъркът отстрани квалификанта Егор Герасимов с 6:3 6:1, а унгарецът се разправи с Ян-Ленард Щруф с 6:4 6:2.

Циципас започна срещата, подлагайки съперника си под максимален натиск, като още в първия си гейм на ретур достигна до три брейкшанса, които обаче младокът не съумя да реализира.

Все пак скоро Стефанос нанесе категоричен пробив на 15 за 3:1, а до края на сета даде само три точки от начален удар на опонента си.

Шампионът от Марсилия започна втората част подобаващо, нанасяйки ранен брейк, при това на нула, благодарение на агресивната си игра, както и ефикасните си излизания на мрежата.

Циципас повтори това упражнение по-късно, отново пробивайки на нула, като по този начин той поведе с 4:1, а гейм по-късно реализира и трети пробив в сета, с което гъркът си осигури успеха в този мач.



На четвъртфиналите в Дубай петият поставен ще се изправи срещу Хуберт Хуркач, осъществил изненадата на турнира до момента, отстранявайки Кей Нишикори по-рано днес. Двамата се срещнаха през изминалата седмица в Марсилия, където гъркът надделя в последователни сетове.

 

Мартон Фучович пък започна своя мач видимо бидейки по-стабилният тенисист на корта, като нанесе единствения брейк в сета за 3:2.

Сервирайки за успеха в частта, унгарецът все пак изпита известни трудности, след като трябваше да отразява точка за изравняване на геймовете, но до рибрейк не се стигна, а скоро Фучович спечели и откриващата част.

Във втория сет ,,Марци" съумяваше тотално да надиграва противника си от дъното на корта, като същевременно умело отразяваше и мощните начални удари на Щруф.

Това доведе до мигновения аванс от 4:0 за Фучович, който дори имаше точка за троен пробив, но немецът тогава показа характер и в крайна сметка се записа в резултата на втория сет.

До края на срещата двамата не срещаха повече трудности на сервис, а на четвъртфинал унгарецът очаква Фернандо Вердаско или ,,Маестрото" Роджър Федерер.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас и Фучович с категорични победи в Дубай В

Коментари





Следвайте ни в Facebook