Циципас и Симон не допуснаха изненади

от в 00:32 на 21.02.2019
В
Водачът на схемата в Марсилия, Стефанос Цицпас сложи край на  негативната си серия от две поредни загуби, като надигра рутинно Хуберт Хуркач с 6:4 6:2.

Първият сет вървеше напълно безметежно за сервиращите, но гръкът все пак съумя да направи решаващ пробив в десетия гейм, който беше достатъчен, за да поведе.

Циципас изглеждаше значително по-свеж и остър на корта за разлика от това което показа в София и Ротердам, където физически изглеждаше напълно изчерпан.

Стефанос вземаше топката рано, диктуваше точките със своя форхенд и излизаше напред при всеки по-къс удар на противника си. 

Тази позитивна промяна помогна на младокът да затвори втората част без никакви проблеми и така той намери място в четвъртфиналната фаза.

Друг от главните фаворити, Жил Симон реализира втори пореден обрат след сет пасив в хода на седмицата и в крайна сметка триумфира в двубоя си срещу Петър Гойовчик.

Германецът бе по-активен от двамата на старта на двубоя и заслужено взе аванс от сет.

Оттам насетне обаче Симон даде само шест гейма на Гойовчик, превключвайки на познатия си безгрешен режим и изтискваше грешките от опонента си в продължителни разигравания, а началният му удар бе на необичайна висота. 

По този начин Жил се превърна в третия френски тенисист, който все още е част от надпреварата след Грегоар Барер и Юго Умбер.

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас и Симон не допуснаха изненади В

Коментари





Следвайте ни в Facebook