Циципас претърпя трета поредна загуба след поражение от Щруф

от в 22:54 на 14.08.2019
В
Ян-Ленард Щруф нанесе поредното ранно поражение на Стефанос Циципас, който претърпе поражение с 6:4 6:7(5) 7:6(6) в драматичен двубой, предложил на зрителите качествени размени и интригуващи обрати в резултата. Високият германец преодоля днешното си препятствие за два часа и четиринайсет минути игра, а задачите му нататък в надпреварата в Синсинати не стават по-леки, тъй като на осминафиналната фаза го очаква сблъсък с Даниил Медведев.

Циципас влезе в мача леко разконцентриран и макар че гъркът задържаше първите си няколко подавания, то това се случваше главно благодарение на сервиса, докато ударите от основната линия на Стефанос често не представляваха това, на което сме свикнали по принцип. В ,,Тилдъновия гейм" обаче началният удар на младока изчезна, а Щруф се възползва от това по най-добрия начин, за да пробие и впоследствие да затвори сета на свой сервис.

Изображение

Ян-Ленард започна последвалата част с нов брейк на сметката си, а лекотата, с която си взимаше сервис геймовете германецът, изглеждаше изключително притеснителна за привържениците на гръцкия тенисист. Подавайки за мача обаче, германецът трепна, а след печеливш ретур от бекхенд на брейкбола Циципас се завърна в двубоя. Младокът използва в този момент импулса в играта си, за да поведе набързо в тайбрека с 6:2 точки, като при четвъртия си сетбол Стефанос се позова на отиграна комбинация, завършена с печеливш удар от форхенд, изравнил отделните части на срещата.

https://twitter.com/TennisTV/status/1161709226517041154?s=20

През третия сет двамата не допускаха спадове на начален удар, което веднага доведе до втори дълъг гейм, който бе и решителен, а Щруф се откъсна с ранна преднина от минипробив, задържана до 6:3. В тези моменти гъркът показа ,,от какво тесто е замесен" и чрез невероятно упорство той съумя да спаси и трите мачбола на своя опонент. Феноменален обрат обаче така и нямаше, тъй като Щруф скоро достигна до четвърти мачбол, а бърз ретур, на който Циципас не отговори подобаващо, сложи точка на този драматичен спор.

https://twitter.com/TennisTV/status/1161722568564498433?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас претърпя трета поредна загуба след поражение от Щруф В

Коментари





Следвайте ни в Facebook