Циципас със сериозна глоба на Ролан Гарос

от в 11:10 на 05.06.2019
В
Гръцкият тенисист - Стефанос Цициапс - успя да се намърда трайно в топ 10, а от следващия понеделник той ще бъде вече номер 6 в световната ранглиста, а скоро може да бъде и в първите пет. Това стана след като през май месец той спечели турнира в Ещорил, достигна финал в Мадрид и полуфинал в Рим, а на Ролан Гарос осминафинал. Гърка може да влезе в топ 5 още от понеделник, ако Хачанов или Тийм не спечелят надпреварата!



Положителните новини за гърка относно прогреса му обаче бе съпроводен и от неприятни новини. ITF обяви глобите, наложени на играчите за Ролан Гарос през първата седмица на турнира, а Стефанос е на върха в класацията. Той е с общо наказание от отнети $5,000 от сумата, която спечели в Париж - $272,298. Първата позиция заедно със Стефанос споделя и шведът Имер, който е глобен с $5,000 заради три различни прояви.

Наказанието на 20-годишния грък е двойно. Той ще плати $3,000 заради треньорска помощ, както и $2000 долара за неспортсменско поведение - заради избухването си в мача с Филип Краинович.



Друга млада звезда - Александър Зверев ще плати $3,000 за избухването си и счупените ракети в мача срещу  Джон Милман в първи кръг.

Все пак обаче при мъжете не бяха най-сериозните глоби - този "приз" отиде при Анна Татишвили, която според организаторите е била "силно незаинтересована" в мача си с Мария Сакари от първи кръг и поради тази причина на нея и бе отнета цялата премия от надпреварата - $51,520!

Източник: https://www.tennisworldusa.org


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас със сериозна глоба на Ролан Гарос В

Коментари





Следвайте ни в Facebook