Циципас ,,счупи каръка” срещу Оже-Алиасим и се поздрави с първи успех срещу канадеца

от в 09:51 на 09.10.2019
В
Стефанос Циципас за пръв път съумя да преодолее Феликс Оже-Алиасим, срещу когото гъркът бе инкасирал три загуби в юношеския тур, както и две в професионалния. Днес обаче Стефанос бе пределно мотивиран да се разправи с противника си и след 7:6(3) 7:6(3) след два часа и две минути на корта финалистът от Пекин се класира за третия кръг на надпреварата в Шанхай.

Двубоят започна с явно предимство за Циципас, докато грешките от ракетата на Оже-Алиасим струяха и тийнейджърът определено не приличаше на тенисиста от по-рано през сезона.

https://twitter.com/doublefault28/status/1181801732327772161?s=20

Благодарение на това гъркът реализира ранен пробив за 3:1, но в този момент явно се възвърнаха спомените на Стефанос за многобройните поражения от този съперник през юношеските години, като ръката му се скова и той допусна моментален рибрейк.

Това развитие видимо вдъхна кураж на Феликс, който при 4:4 дори достигна до два поредни скрити сетбола, но седмият в света напомни за себе си и съумя да преобърне подаването си в своя полза.

При 6:5 за Циципас пък бе ред на финалиста от Пекин да достигне до два поредни брейкбола, явяващи се и сетболи, но отново до пробив не се стигна, а така двамата вкараха откриващата част в дълъг гейм. В него двамата си поделиха точките преди размяната на полетата, но след нея Стефанос спечели четири поредни разигравания, за да се добере до успеха в първия сет.

https://twitter.com/atptour/status/1181813938364661760?s=20

През втория сет двамата изведнъж стабилизираха подаванията си и изгледи за брейкове нямаше до 11-тия гейм в частта, когато ретурите на Циципас изведнъж заработиха и гъркът достигна до общо три скрити мачбола. В тези моменти обаче Оже-Алиасим демонстрира изключително хладнокръвие и след серия от офанзивни комбинации канадецът се спаси от фаталния пробив.

В крайна сметка двамата достигнаха до втори пореден тайбрек, където развоят бе идентичен и след смяната на полетата резултатът сочеше 3:3. Впоследствие обаче Стефанос бе напълно безпогрешен и след четири поредни точки на сметката си първата победа на гърка срещу Оже-Алиасим стана факт!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас ,,счупи каръка” срещу Оже-Алиасим и се поздрави с първи успех срещу канадеца В

Коментари





Следвайте ни в Facebook