Цветана Пиронкова ще играе в основната схема на Аустрелиън Оупън!

от в 08:44 на 13.01.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова направи пореден силен мач на квалификациите за Аустрелиън Оупън и се класира за основната схема в Мелбърн! Цвети изигра солиден двубой, в който се справи със съпротивата на рускияната Маргарита Гаспарян с 6:3 7:5. По този начин българката ще играе за 13-ти път на Откритото първенство на Австралия, където до момента никога не е преминавала отвъд втория кръг на турнира.

Ощв в първото си подаване българката трябваше да се измъква от ситуация 0:40, но тя показа характер и впоследствие дори поведе с 3:0. Последва серия от седем поредни точки за Гаспарян, която намери ритъма си и започна да натиска постоянно съперничката си от форхенд, което доведе до изравняване на общия резултат при 3:3. Пиронкова обаче веднага си възвърна контрола върху ставащото на корта и реализира серия от три поредни гейма, като по този начин прибави откриващия сет към своя актив.

Рускинята стартира изключително агресивно във втората част и уинърите от нейната ракета валяха. Пловдивчанката се опитваше да се брани, само че бе изтласквана все по-далеч от пределите на игрището и скоро се оказа догоноваща с 0:3. Точно тогава последва поредния срив в концентрацията на 14-тата поставена в пресявките, който помогна на нашето момиче да се добере до паритет. Гаспарян излезе от негативната за нея поредица, задържайки сервиса си за 4:3. Играта продължи равностойно, а двете състезателки показваха отлично ниво при началните си удари до 5:5, когато Пиронкова осъществи решителен брейк и го затвърди без колебания, за да намери място в същинската надпревара в Австралия!

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова ще играе в основната схема на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
australian open | wta | бг тенис | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook