Цвети Пиронкова се завърна в България: Оценявам дълбоко подкрепата!

от в 14:20 на 11.09.2020
Димитър Беловски

Цветана Пиронкова се завърна на българска земя след прекрасното си участие на US Open.

Българката игра за първи път на четвъртфиналите на надпреварата, а успехът ѝ е още по-ценен, защото идва след тригодишно отсъствие от кортовете.

В четвъртфиналния сблъсък Цвети отстъпи на Серина Уилямс след 4:6, 6:3, 6:2, но българката остави прекрасни впечатления за играта си. Цвети успя да победи и бившата №1 Гарбине Мугуруса във втория кръг на турнира.

В София Цвети бе посрещната с музиката на D2.

„И за мен турнирът беше много емоционален. Реално отидох без очаквания, но все пак знаех, че съм в добра форма. Мач след мач се чувствах все по-уверена и показах добра игра“, каза Цвети пред българските журналисти.

„Подкрепата, която получих наистина е огромна и невероятна и я оценявам дълбоко. Благодаря на всички хора, които се интересуват от мен и ме подкрепят“, добави нашето момиче.

Относно участието си на „Ролан Гарос“ Пиронкова каза:

„За близката програма трудно мога да говоря, защото все още не съм сигурна. Записала съм се за участие на „Ролан Гарос“, където в момента съм в квалификациите и предстои в следващите дни да взема решение дали ще участвам там. Липсата на достатъчно време и възстановяване е това, което ме колебае, защото участвайки в квалификациите имам около 1 седмица, в която аз трябва да се възстановя и да се подготвя на съвсем друга настилка. Това е малко невъзможно и затова изчаквам да видя. Ако евентуално  вляза по някакво стечение на обстоятелствата в основната схема, тогава може би ще играя. Току-що получих информация, че г-н Цветков прави опити да получа „уайлд кард“ за „Ролан Гарос“, но не зная повече от това. Ако се случи е добре дошло за мен и ще направя всичко по силите си, за да се представя добре“, поясни Цвети.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цвети Пиронкова се завърна в България: Оценявам дълбоко подкрепата! Димитър Беловски
Теми:  
интервю | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook