Цвети Пиронкова: Завърнах се на корта, освободена от предишното напрежение

от в 14:09 на 05.09.2020
Катерина Георгиева

Бившата първа ракета на страната ни Цветана Пиронкова създаде истински фурор по време на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, след като в четвъртък елиминира поставената под №10 в основната схема – испанката Гарбинье Мугуруса – и си осигури място в третия кръг на надпреварата във втория й официален мач от 2017 г. насам.


Пред The National Post пловдивчанката изрази радостта си от триумфа на безспорно един от най-силните двубои в кариерата си.

"Човек винаги изпитва съмнения след завръщане в Тура след близо 3-годишно отсъствие. Резултатите, които демонстрирах, ме правят наистина щастлива, защото са показателни за успешността на подготовката ми. В този момент за мен най-трудната част е физическо състояние. Не съм имала възможността да играя друг турнир преди този. Необходимостта да участвам в няколко последователни срещи, е сериозно предизвикателство за мен".

пиронкова

Пиронкова не е непозната за голямата сцена – достигна до полуфиналите на Уимбълдън през 2010 г. и четвъртфиналите на Ролан Гарос през 2016 г. Тя споделя, че новата фаза от кариерата й е осезаемо по-различна, тъй като присъствието й на корта е освободено и привичното напрежение липсва.

„Не знам как да го обясня. Просто е страхотно да играя без този допълнителен психически натиск, който си самоналагах. Преди ситуацията бе на живот и смърт, станеше ли въпрос за победа. В момента не е точно така, нямам какво да губя, просто изпитвам  удовлетворение от самото си присъствие на корта “.

Цвети ще се бори за достигането до последните 16 в Ню Йорк за втори път в кариерата си, като днес ще се изправи срещу световната №24 Дона Векич. Пълната програма за деня вижте тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цвети Пиронкова: Завърнах се на корта, освободена от предишното напрежение Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook