Да бъдеш първият, оказал помощ на опонента: Джокович със спортсменска проява към Синер

от в 00:18 на 06.07.2022
Мирела Николова

Във вторник Новак Джокович бе изправен пред най-сериозното си изпитание досега в тазгодишното Открито първенство на Великобритания, след като трябваше да наваксва пасив от 0:2 сета срещу 20-годишния Яник Синер. Въпреки това сърбинът за пореден път доказа колко силна психическа устойчивост притежава и бе безапелационен в следващите три части, за да намери място на своя 11-и полуфинал на Уимбълдън. 

Освен че демонстрира отличните си качества на корта, 20-кратният шампион от Шлема блесна и със спортсменска проява в края на четвъртия сет. Случката се разигра в осмия гейм, когато италианецът поведе с 30:40 в противниковото подаване и имаше възможност за връщане на един от пробивите. При опита си да достигне съвършено изпълнено стопволе южнотиролецът се подхлъзна и навехна глезена си, след което остана да лежи на тревата, видимо изпитвайки болка.

Джокович не остана безразличен към случилото се и реагира мигновено, като прескочи мрежата, отправяйки се към съперника да провери състоянието му. С негова помощ Синер съвсем скоро се изправи на краката си, като прецени, че няма нужда от прекъсване на играта и намеса на физиотерапевт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да бъдеш първият, оказал помощ на опонента: Джокович със спортсменска проява към Синер Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook