Да играеш тенис, карайки колело на корта: Бърнард Томич в главната роля (видео)

от в 14:09 на 08.02.2023
Мирела Николова

Историята на тениса познава множество случаи на играчи, които в юношеските си години изглеждат като бъдещата голяма звезда, но впоследствие по една или друга причина не успяват да развият потенциала си. Австралийският тенисист Бърнард Томич е сред най-известните примери, когато говорим за погубен талант, имайки предвид ударното начало на кариерата му и бързото сгромолясване след това заради неговото крайно несериозно отношение към спорта.

Звездата на австралиеца изгря още през 2011-а година, когато едва на 18 години той достигна до четвъртфиналната фаза на Уимбълдън, превръщайки се в най-младия участник в този етап на турнира от легендарния Борис Бекер през 1986-а. Своето върхово класиране в световната ранглиста Томич постигна през януари 2016-а, но оттам насетне неговата деградация не спира и към момента той заема 435-ата позиция в света. 

Бившият представител на топ 20 неведнъж е заявявал как играе тенис единствено и само заради парите, а безотговорното му отношение към спорта проличава и в начина, по който провежда своите тренировки. През вчерашния ден той публикува в социалните мрежи видео от заниманието си, по време на което се придвижва по корта, карайки колело. Като текст Томич добавя, че ще постави основите на нов вид спорт, като също така уточнява, че въпросното "упражнение" всъщност е полезно за подобряване на координацията.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да играеш тенис, карайки колело на корта: Бърнард Томич в главната роля (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | бърнард томич | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook