"Да види стореното и тогава да коментира": Темата за украинските играчи скара Азаренка с Швьонтек

от в 16:55 на 22.03.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек нееднократно е заявявала подкрепата си към украинския народ през последната над една година и почти няма  шампионска реч, в която да не се обърне към населението на Украйна, за да му вдъхне кураж. Световната номер едно осъжда остро руската инвазия в Украйна и дори стигна дотам, че прекрати спонсорския си договор с китайския мобилен гигант "Xiaomi", защото компанията работеше засилено на руския пазар, а полякинята беше категорична, че не може да печели пари от страданията на хората. Трикратната шампионка от Шлема също така разкритикува WTA, че не прави достатъчно за комфортa на украинските тенисистки и заяви, че изобщо не би могла да се състезава, ако същото нещо се случваше в нейната страна.

Позицията на Швьонтек обаче явно не се е харесала особено на Виктория Азаренка, която заема място в съвета на играчите от WTA Тура и очевидно се е почувствала засегната от думите на своята колежка, защото не пропусна да влезе в известен словесен конфликт с нея:

"Съветът прави всичко възможно за това всяка една украинска тенисистка да се чувства максимално добре и сме в непрекъснат контакт с шефовете на WTA. Потапова беше веднага предупредена, когато излезе на корта с тениска на руски футболен отбор, а Костюк продължава да не поздравява своите съпернички от Русия и Беларус, като получи правото на финала в Остин да не се снима с Варвара Грачева и да проведе отделна фотосесия на награждаването. Не мога да кажа, че това ми е особено приятно, защото го е правила и с мен, но същевременно се опитваме да проявим нужното разбиране и гледаме да избегнем всякакъв възможен конфликт.

Самата аз се състезавам без национален флаг от над една година и нямах право дори да играя на Уимбълдън, така че Швьонтек може първо да види какво е сторено в нашия спорт от началото на войната и чак тогава да коментира. Самата аз мога да я снабдя с всички нужните факти по темата и тогава наистина бихме могли да проведем нормална дискусия, защото в момента позицията ми се разграничава напълно от нейната" - категорична е бившата първа ракета на света.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Да види стореното и тогава да коментира": Темата за украинските играчи скара Азаренка с Швьонтек Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория азаренка | ига швьонтек | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook