Да върнем лентата назад: Какво е направила Серина Уилямс след финала на US Open през 2018-та

от в 20:12 на 12.01.2024
Мартин Вичев

Преди около 5 години и половина се изигра един от най-драматичните и запомнящи се финали на турнири от Големия Шлем. На 8-ми септември 2018-та година в спор за трофея на Откритото първенство на САЩ на „Артър Аш Стейдиъм“ излизат набралата скорост Наоми Осака и легендарната носителка на 23 титли от Шлема Серина Уилямс. Крайна победителка излиза японката след само 80 минути игра – 6:2 6:4. Вниманието обаче не беше паднало върху играта и резултата, а върху събитията, които се случиха по време на мача.

Финалът ще бъде запомнен със сериозните спорове на американката със съдията на стола Карлос Рамос. Уилямс бе наказана цели 3 пъти от арбитъра. Рамос изрази мнение, че 23-кратната шампионка от Шлема получава наставления от треньора си Патрик Муратоглу, след което ѝ отправи предупреждения, въпреки оспорванията на легендарната американка. Второто ѝ нарушение дойде, след като Уилямс счупи своята ракета в земята и бе наказана с точка за съперничката ѝ. Драмата бе пълна, когато американката нарече Карлос Рамос „крадец“, защото ѝ е „откраднал“ точка. Серина избухна в сълзи и въпреки молбата ѝ за извикване на супервайзър в игра, мачът в крайна сметка се изплъзна от ръцете ѝ и Осака триумфира с титлата.

Наскоро излезе нова книга за японката, чийто автор е американския журналист Бен Ротерберг. От нея научаваме, че след финала, Серина Уилямс е била изключително разочарвана и незаинтересована от трофея, който се връчва на подгласничката и го е ихвърлила в кофа за боклук.

„След мача, Серина ясно показа чувствата си за трофея на нейната загуба и го изхвърли в кофа за боклук“

Един от служителите се е опитал да го вземе и да го върне на американката, но тя яростно му е отговорила с думите: „Аз не играя за второ място“.

Серина Уилямс приключи своята състезателна кариера през септември 2022-ра година на домашния си турнир US Open и не се е състезавала от тогава. Наоми Осака пък скоро се завърна на корта от майчинство и ѝ предстои участие на Откритото първенство на Австралия, където ще стартира с мач срещу Каролин Гарсия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да върнем лентата назад: Какво е направила Серина Уилямс след финала на US Open през 2018-та Мартин Вичев
Теми:  
us open | драма | наоми осака | серина уилямс | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook