Да загубиш служебно в тайбрека на петия сет: Фокина отпи от горчивата чаша (видео)

от в 12:13 на 30.06.2022
Калоян Соколов

Алехандро Давидович Фокина постигна една от най-големите сензации в откриващия кръг на Уимбълдън, надигравайки шампиона от Хале - Хуберт Хуркач. Полякът достигна до полуфиналите на "свещената трева" през миналия сезон и определено беше сред кандидатите за тазгодишния трофей, но испанецът надделя след тайбрек в петата част. През вчерашния ден обаче финалистът от Монте Карло се оказа от губещата страна на двубой с аболютно идентично развитие. Световният номер 37 допусна поражение от Иржи Весели в нов решителен сет, чиято развръзка дойде в дългия 13-ти гейм до 10 точки.

По-интересното обаче е как чехът спечели последната точка от мача. Весели водеше с 8:7 точки в тайбрека, когато Давидович Фокина допусна непредизвикана грешка и изстреля топка извън пределите на корта, а преди това беше предупреден за използването на непристоен език и така победата беше присъдена на левичаря. Впоследстве се оказа, че ибриецът си е мислел как това са различен вид нарушения и ще се размине само с предупреждение, но Карлос Рамос му обясни, че става въпрос за иденитчен вид непозволени прояви и финалното разиграване изобщо не се състоя.

Весели пък почти веднага напусна корта, докато Давидович Фокина стоеше близо четвърт час в стола си за почивка и се опитваше да асимилира защо е предал 4-часова битка по този откровено безумен начин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да загубиш служебно в тайбрека на петия сет: Фокина отпи от горчивата чаша (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | иржи весели | любопитно | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook