Далас: Бруксби надделя над ветерана Сепи; Опелка също зарадва местните фенове

от в 09:02 на 11.02.2022
Владислав Риждов

Младият американец Дженсън Бруксби трябваше да претърпи разочарование в началото на сезона, след като положителна проба за коронавирус не му позволи да вземе участие в надпреварите в Австралия. През тази седмица обаче младият американец показва, че е напълно възстановен и вече е на четвъртфинал на домашния си турнир в Далас, след като сломи опитния Андреас Сепи в три сета - 6:3 3:6 6:3.

Мачът започна с бърза размяна на пробиви от двете страни на корта, а оттам насетне двамата се представяха безупречно в собствените си сервис геймове и така равенството се задържа почти до самия край. В осмия гейм обаче Бруксби се добра до отлична възможност, която оползотвори, преди уверено да си гарантира водачеството в отделните части. Вторият сет също предложи равностоен тенис и разликата отново бе направена от само един единствен брейк. Ветеранът Сепи показа класата си на ретур и открадна противниковия сервис за 4:1. Италианецът умело запази аванса си и въпреки че бе поставен под напрежение в последния си сервис гейм, изравни общия резултат.

Идентичен бе сценарият и в решителната част. Там двамата спечелиха откриващите си подавания, а впоследствие 21-годишният местен представител се възползва от спад в играта на Сепи, което му даде комфортна преднина от 4:1 гейма. Веднъж повел в резултата, Бруксби направи необходимото, за да задържи преднината си, и в крайна сметка да триумфира като краен победител.

Райли Опелка също зарадва домакинските привърженици и се завърна на корта с победа, която го изпрати към фазата на четвъртфиналите. 211-сантиметеовият американец се нуждаеше от два тайбрек сета, за да преодолее първото си препятствие в турнира - квалификанта Седрик-Марсел Щебе с резултат 7:6(3) 7:6(8) в мач без нито една точка за пробив.

И двамата показваха солидна игра от дъното на корта, а при начален удар бяха повече от безупречни, което логично доведе до изиграването на два поредни тайбрека. В първия от тях Щебе и Опелка си размениха по един минибрейк, преди гигантът да отвори дистанция от две точки. Вторият в схемата нямаше проблеми в последвалите разигравания и сложи точка на спора с ювелирен минаващ удар от форхенд. Вторият тайбрек бе доста по-оспорван. Фаворитът изглеждаше, че е на път да си гарантира победата, повеждайки с 5:2, но Щебе се пребори и дори направи пълен обрат в точките. Опелка обаче се справи хладнокръвно в решителните моменти и в крайна сметка се поздрави с успеха след 10:8 точки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Далас: Бруксби надделя над ветерана Сепи; Опелка също зарадва местните фенове Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp dallas | андреас сепи | атп | далас | дженсън бруксби | обзор | райли опелка | седрик-марсел щебе | тенис турнир в Далас

Коментари





Следвайте ни в Facebook